Културни събития в градската библиотека | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Културни събития в градската библиотека

Публикувана на: 28.02.2018г. 429 прегледа

Календарната 2018 година се очертава много пъстра и наситена с юбилеи, празници, чествания и театрални постановки, което от своя страна ще докосне всеки един от жителите на града. Двете вокални групи към читалището – ВГ „Сияние” и ВГ „Вдъхновение”, през тази година имат творчески юбилей и ще изненадат своите почитатели.

Музикалната постановка „Нестинари” на Театрално-музикален център и ДТ Разград ще можем да видим на 27 февруари от 18.00 ч. в салона на читалището. На 2 март с празничен концерт тържествено ще бъде отбелязана 140-годишнината от Освобождението на България.

Читалищната библиотека се включи с проектни идеи за ранно детско развитие в две конкурсни сесии: на VIVACOM Регионален грант, който за трета поредна година предостави безвъзмездна помощ на граждански организации, читалища и училища от цялата страна за проекти на местно ниво; и на Фондация „Глобални библиотеки – България” за финансиране на малки проекти „Библиотеката – активен участник в обществения живот“, която е насочена към развитие капацитета на обществените библиотеки, които са част от мрежата на ФГББ. Във втората – ако бъде одобрена, ще си партнира със СУ „Цанко Церковски” и НЧ „Светлина 1883” – с. Раданово.

В края на февруари в библиотеката отвори врати Мартенска работилница, така чакана от всички малчугани, в която ще се трудят децата от СИП „Приложни изкуства“ към СУ „Цанко Церковски”, а по традиция на първи март ще бъде посрещната Баба Марта от първите класове. Работилницата се осъществява с помощта на Община Полски Тръмбеш. Всички мартеници ще могат да се видят на организираната изложба в библиотеката.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!