Откриха мултифункционална зала в квартал „Светушка“ в Трявна

На 26 февруари 2018 г. се състоя официалното откриване на мултифункционалната зала в „Клуба за социални и културни дейности“ в кв. „Светушка“, предназначена за спортни тренировки и танцови репетиции. Към обширната зала има обособени и две съблекални, които ще бъдат на разположение на спортисти и танцьори от тревненските клубове.

Преди два месеца кметът на Община Трявна Дончо Захариев откри мъжкия и дамския пенсионерски клуб, разположени в същата сграда.

„Днес клубът за социални и културни дейности е напълно завършен и вече може да се използва пълноценно както от възрастните хора в квартала, така и от младежи. Такова бе и желанието на най-големите благодетели за осъществяването на този ремонт г-жа Мара Иванова Пенева и нейната внучка Марина Иванова Рамел“, коментира Захариев.

Дарението от г-жа Пенева и г-жа Рамел в размер на 30 хил. лв. се осъществи през август 2017 г. в чест и памет на големия приятел и гражданин на Трявна Петър Иванов Пенев, благодарение на когото в града са изградени множество обекти, като МБАЛ „Д-р Теодоси Витанов“, хотел Трявна, „Чичо Томовата колиба“, хотел „Ралица“, местния хлебозавод и други.

Кметът на Трявна изказа своите благодарности и към останалите дарители, подпомогнали ремонта на сградата – „Стройтес“ ЕООД, „АМС Кристал“ ООД, „Екстрапласт“ Петър Михайлов, „Кристал“ – Симеон Стойнов, както и на служителите на Община Трявна, благодарение на чиито неуморен труд сградата е напълно реновирана за по-малко от половин година. Той отбеляза пред събралите се жители от квартала, че макар през тази година обещаният от него параклис да не е заложен в бюджета на общината за 2018, ще положи усилия да осъществи и този прекрасен проект до края на годината, според желанията на жителите на кв. Светушка с доброволни дарения на гости и граждани на Трявна, както и на бизнеса в града.

Официални гости на събитието бяха заместник-областният управител Мария Пенева, председателят на общински съвет Силвия Кръстева, заместник-кметът на Община Трявна Николина Николова и общинският съветник Константин Брънеков.

За доброто настроение по време на събитието допринесоха народните танци на ТФ „Зорница“ към НЧ „Съединение 1933“ – с. Кисийци, които представиха своята нова танцова програма, подготвена за гостуването им във Варшава по случай националния празник на България 3-ти март.

Първото събитие в новата многофункционална зала ще се състои на 2 март от 17.00 часа, когато децата от ДГ „Светлина“ ще изнесат концерт „За теб, Българийо“ по случай 140 годишнината от Освобождението на България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *