Снежанка Стефанова стана секретар на общината | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Снежанка Стефанова стана секретар на общината

Публикувана на: 28.02.2018г. 1835 прегледа

Досегашният главен счетоводител на Община Полски Тръмбеш Снежанка Стефанова пое поста секретар. Изборът се наложи след смъртта на Емил Цонев след дълго боледуване. Главен счетоводител е Мая Спирдонова.

Г-жа Стефанова е родена в Страхилово. Завършила е Икономическия техникум в старата столица. Има магистърска степен със специалност “Счетоводство и контрол“. Работи в общината от 1989 година, когато е започнала като счетоводител. От 2004 година е главен счетоводител. Назначена е на новата длъжност от 1 февруари. Със съпруга си Стефан се познават от ученическите години. Той работи в Ловно-рибарското дружество в Полски Тръмбеш. Двамата имат две дъщери – Розалина, юрист в Общински съвет Велико Търново, и Теодора – икономист в частна фирма. Имат и две прекрасни внучки – Христиана и Никол.

„Счетоводството ми стана любим предмет заради г-жа Светла Йорданова, която ми беше курсов ръководител. Спомням си, имахме задължителна практика в първи курс, която записах в завод „Първи май“ в Полски Тръмбеш. Заплащаха ми по 1,20 лева на ден, предложиха ми да остана още един месец, бях щастлива, че ми оставаха дневни 0,80 лева след билетчето до с. Страхилово“, споделя г-жа Стефанова. После си спомня,че всъщност през 2002-2003 г. е била финансист в кметството в Обединение. Тази година била много весела, защото в селото живее нейният брат Георги Прашков, който я е отгледал до 18 години. После става главен счетоводител в общината по време на първия мандат на Георги Чакъров, който пък назад във времето е бил главен счетоводител на общината, а Снежанка е била в неговия екип.

„На 29 октомври съм родена, на 29 години започнах работа в общината, 29 години вече работя в общината. Цифрата не е случайна, свързвам и други хубави събития с нея на добри колеги и приятели, които са ми помогнали. Преди време казваха, човек трябвало да смени поне 2 работи по време на трудовата си дейност. Е, на мен ми се случи и ще се постарая да оправдая очакванията на гражданите на новата си длъжност“, казва с носталгия и увереност Снежанка Стефанова.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!