Снежанка Стефанова стана секретар на общината

Досегашният главен счетоводител на Община Полски Тръмбеш Снежанка Стефанова пое поста секретар. Изборът се наложи след смъртта на Емил Цонев след дълго боледуване. Главен счетоводител е Мая Спирдонова.

Г-жа Стефанова е родена в Страхилово. Завършила е Икономическия техникум в старата столица. Има магистърска степен със специалност “Счетоводство и контрол“. Работи в общината от 1989 година, когато е започнала като счетоводител. От 2004 година е главен счетоводител. Назначена е на новата длъжност от 1 февруари. Със съпруга си Стефан се познават от ученическите години. Той работи в Ловно-рибарското дружество в Полски Тръмбеш. Двамата имат две дъщери – Розалина, юрист в Общински съвет Велико Търново, и Теодора – икономист в частна фирма. Имат и две прекрасни внучки – Христиана и Никол.

„Счетоводството ми стана любим предмет заради г-жа Светла Йорданова, която ми беше курсов ръководител. Спомням си, имахме задължителна практика в първи курс, която записах в завод „Първи май“ в Полски Тръмбеш. Заплащаха ми по 1,20 лева на ден, предложиха ми да остана още един месец, бях щастлива, че ми оставаха дневни 0,80 лева след билетчето до с. Страхилово“, споделя г-жа Стефанова. После си спомня,че всъщност през 2002-2003 г. е била финансист в кметството в Обединение. Тази година била много весела, защото в селото живее нейният брат Георги Прашков, който я е отгледал до 18 години. После става главен счетоводител в общината по време на първия мандат на Георги Чакъров, който пък назад във времето е бил главен счетоводител на общината, а Снежанка е била в неговия екип.

„На 29 октомври съм родена, на 29 години започнах работа в общината, 29 години вече работя в общината. Цифрата не е случайна, свързвам и други хубави събития с нея на добри колеги и приятели, които са ми помогнали. Преди време казваха, човек трябвало да смени поне 2 работи по време на трудовата си дейност. Е, на мен ми се случи и ще се постарая да оправдая очакванията на гражданите на новата си длъжност“, казва с носталгия и увереност Снежанка Стефанова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *