1184 четения

Компания създаде дизайнерски маски против замърсен въздух

Американска компания за луксозни аксесоари пусна на пазара дизайнерски маски, които предпазват човек от замърсения въздух, грип и други заболявания, предавани по въздушно-капков път, предаде Асошиейтед прес.
„Когато моя близка приятелка се върна от Япония с грип, защото се чувствала глупаво да носи маска, знаех че съм попаднал на нещо. Захванах се да създам маска, която да бъде елегантна и човек да я носи с удоволствие“, каза създателят на „Таликс“ Джанкарло Таларико.
Аксесоарът се предлага в 20 дизайна за жени и 13 за мъже. Той е изработен от най-фини материи, произведени в Париж. Това са същите луксозни тъкани – коприна, атлаз и дантела, използвани от световните модни лидери. Медицинските маски пречистват фините прахови частици PM2.5 и други вредни замърсители, а филтрите за тях могат да се поръчат от уебсайта на компанията.
Първоначално само там се предлагат и самите маски, но производителите планират да ги разпространяват и в магазини в някои по-големи градове. „Таликс“ възнамеряват и да изкарат нови дизайни през пролетта и есента, при които да използват актуалните за сезона цветове и платове.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!