9 четения

Смъртоносна змия беше открита в кутията с обяда на австралийче

Една от най-смъртоносните змии в света беше открита в кутията с обяда на дете в град в щата Южна Австралия, предаде ДПА.
Майката на австралийчето приготвяла храната в дома им в Хандорф, когато открила малка източна псевдоная, скрита в капака на кутията, каза пред радио Ей Би Си ловецът на змии Роли Бърел.
„Не е съвсем онова, което очаквате да видите, когато проверявате изяло ли си е плода детето ви“, сподели той снимка на влечугото в профила си във Фейсбук.
„Тя започнала да опакова. . . и била напът да прибере обяда, когато забелязала животното и затворила капака на кутията със змията вътре. След това ни се обадила“, добави мъжът.
Малкото на източната псевдоная е също толкова смъртоносно, колкото и възрастен екземпляр.
Според специалиста, змиите обичат затворените пространства, където се чувстват сигурни. Той съобщи, че всичко приключило с благополучното отстраняване на влечугото, но през лятото получил рекорден брой обаждания по работа.
„Приемаме около 50-60 обаждания на ден и всички за бебета от вида източни псевдоная“, каза Бърел, като обясни, че това е рекорден брой за изминалите 40 години.
През месеца, австралийска ученичка се натъкна на черна аспида, която е отровна, но не и смъртоносна, докато отваряше раницата си за обяд в Бризбейн. Змията преминала през ръката й.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *