Хората, които силно се отвращават от телесните миризми, са привлечени от авторитарни личности

Хората, които се отвращават до непоносимост от телесните миризми на околните, са силно привличани от авторитарни лидери от рода на Доналд Тръмп, установи изследване, цитирано от Франс прес.
Агенцията се позовава на разработка, публикувана в изданието „Роял съсайъти оупън сайънс“. Международен екип от специалисти провел три онлайн анкети. Едната от тях била осъществена през октомври 2016 година малко преди президентските избори, при които Доналд Тръмп се наложи над своята опонентка Хилари Клинтън. Според много специалисти кандидатът на републиканците и нов стопанин на Белия дом бил носител на изключително авторитарни послания. От изследването проличало, че хората, силно отблъсквани от телесните миризми, били много по-склонни да гласуват за Тръмп, отколкото за Клинтън.
„Обонянието играе важна роля за откриването на патогенните фактори, изтъква италианецът Тулио Лиуца от университета в Катандзаро, един от авторите на проучването. А потта, урината и екскрементите често са асоцирани с присъствието на микроби“. Международният екип се запитал какъв тип социално устройство търсят хората, избягващи лошите миризми. Оказало се, че те залагат на общество, в което различните социални групи живеят разделени и поради тази причина залагат на личности с желязна ръка. Това предполага контактите между различните етнически групи да са строго ограничени и така рисковете от болести за тях да бъдат намалени.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *