Поздрав на Даниел Панов: Кмет на Община Велико Търново

Уважаеми великотърновци и жители на общината,

 

В навечерието сме на едно от най-значимите събития в нашата история – Освобождението на България.

Преди 140 години е възстановена прекъснатата пет века българска държавност. Сложен е край на пагубното влияние върху нашата материална и нематериална култура. Българският народ възвръща своята духовна, културна и политическа свобода.

Славната дата Трети март 1878 година символизира новото начало, надеждата, нашето възкресение като свободен народ. Този апогей на вековната борба за собствена държавност и път на развитие ни напомня колко важно е да сме горди българи, да разказваме на нашите деца и на следващите поколения за героичния път на нашите славни предци.

Всяко кътче от страната ни носи спомени за героизма, храбростта и себеотрицанието на поколения български възрожденци и опълченци. За тях свободата, обединението и независимостта на България бяха висш идеал.

Дълбок поклон пред подвига на хилядите мъже и жени, пожертвали животите си, за да я има днес нашата България. Те извоюваха свободата – тя не ни е дадена даром!

Нека на Трети март по-силно и по-гордо от всякога да застанем до българското национално знаме и да го развеем.

Трибагреникът носи на всички нас и голяма отговорност – да съхраним непримиримия дух, гордостта и достойнството на нашите предци заедно като народ и всеки поотделно. Нека думата на 2018 година, а и на следващите години бъде „Родолюбие“!

Българският народ е древен, смел и достоен и има своето доказано и отредено място в Европа. Днес сме съвременници на едно от големите събития в най-новата българска история – председателството на Съвета на Европейския съюз.

Нека бъдем единни в името на България, на по-доброто бъдеще на децата на Велико Търново и Отечеството. Заедно ли сме, ще се справим с всички предизвикателства.

Честит Национален празник!

Честит Трети март!

Да живей България!

Даниел Панов

Кмет на Община Велико Търново

Председател на Националното сдружение на общините в Република България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.