38 четения

Спасяват футболната школа на „Етър” с нови терени за 1 млн.

150 деца, треньори и фенове поискаха от общината инвестиции, за да оцелеят

 

ПОВЕЧЕ ОТ 150 ДЕЦА, РОДИТЕЛИ И ТРЕНЬОРИ ОТ ФУТБОЛНАТА ШКОЛА НА „ЕТЪР”, ПОДКРЕПЕНИ ОТ ГРАЖДАНИ И ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА ФЕНКЛУБА НА „ВИОЛЕТОВИТЕ” ВРЪЧИХА ПОДПИСКА, ПОДКРЕПЕНА ОТ НАД 1500 ЧОВЕКА, ЗА СПАСЯВАНЕ НА ШКОЛАТА. От името на община Велико Търново я прие зам.-кметът проф. Георги Камарашев. Пред присъстващите, събрали се пред паметника „Майка България”, той заяви, че кметът Даниел Панов е поставил пред екипа си кардинално въпроса с подпомагането на школата и изграждането на нормални терени, на които да играят малките футболисти, както и за осигуряване на нова екипировка и консумативи. Според него Даниел Панов е поел ангажимент още за тази учебна година в Спортното училище да се изгради голям терен с изкуствено покритие. В момента съоръжението се проектира. „Имаме стар проект с количествено-стойностна сметка, който ще се преработи. За наша радост цените на материалите и по-специално на изкуствената настилка са се намалили драстично. Цялостната инвестиция тук ще е около 600 хил. лв. Като впоследствие ще се направи и осветление. Подчертавам, че то няма да е готово за тази година, а за следващата. Осигурени са и инвестиции от Българския футболен съюз в размер на 350 хил. лв. за други два терена. Единият ще използва бетоновото легло на бившата ледена пързалка и ще е с изкуствено покритие. Другият ще е затревен. Футболната школа на „Етър” ще може да използва и тях. По този начин базата ще се разшири и ще се създадат условия за развитие”, заяви пред присъстващите проф. Камарашев.

В ПИСМО ДО КМЕТА, ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ И МЕСТНИТЕ ДЕПУТАТИ ИНИЦИАТИВНИЯТ КОМИТЕТ ЗА СПАСЕНИЕ НА ШКОЛАТА СЪОБЩАВА, ЧЕ В МОМЕНТА МАЛКИТЕ ФУТБОЛИСТИ СА принудени да мъкнат колички с пръст, за да подравняват руините и поляните, които използват като спортен терен. Вместо с топки и уреди децата от региона, на които възлагаме надежди за възраждане на футболната ни слава, „спортуват” с кирки и лопати. „Заради това вместо да защитават с гордост виолетовия екип и да го славят, децата на Велико Търново лекуват контузии или скоропостижно приключват с футбола, отчаяни от перспективите си за развитие.

За жалост, през последните години школата на „Етър” се превърна в донор на други отбори. Нейни възпитаници предпочетоха да отидат другаде, където има нормални условия да се развиват – Стара Загора, Ловеч, Разград, София, Пловдив, Варна, Бургас. Имаме славно минало, мечтано настояще, но нямаме бъдеще без местните таланти.

Децата на „Етър” обикалят нивите в близките села, за да тренират и играят. Нямат терени, нямат съблекални, нямат даже тоалетни или нормална екипировка, но въпреки това показват етърски дух и са неизменно първи. Докога школата ще продължава да вегетира и да развива великолепни футболисти, но за други отбори!?”, се казва още в декларацията до властимащите.

Спешно изграждане на терени, които да са на разположение до есента, екипиране на деца и треньори и спиране на „вегетирането” са основните искания на комитета, които от общината обещаха да удовлетворят.

Стилян НАЙДЕНОВ

 

3 коментара за “Спасяват футболната школа на „Етър” с нови терени за 1 млн.

 • 01.03.2018 в 17:17
  Permalink

  много е модерно само да се иска и да се протестира..ама на голо дупе само обешатня се дават

  Отговор
 • 02.03.2018 в 12:55
  Permalink

  Виж ти цените паднали с 2/3, а пък аз си мисля че има инфлация. Май по-скоро видяхте, че няма кой да ви плати сметката и поорязахте печалбата

  Отговор
  • 02.03.2018 в 17:36
   Permalink

   Абе не знам колко са паднали, Но : Общината ще изгради 1(един) терен за 600 000лв и забележете Футболния съюз отпуска 350 000 лв за 2(два) терена

   Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!