7 четения

ВРЕМЕТО: Сряда слънце и топъл южняк, до края на периода все по-високи температури

През нощта ще има значителна облачност. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 1 и 4. За В. Търново се очаква минимална температура около 4 гр. Преди обяд в повечето райони ще преобладава време с променлива облачност. Сутринта около големите водоеми ще има значителна слоеста облачност и намалена видимост, на места до мъгла. След обяд облачността ще намалее до незначителна. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималните температури ще бъдат между 14 и 19. За В. Търново се очаква максимална температура 18. Атмосферното налягане ще се повишава

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 26.4 гр. през 2002 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 15.7 през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 43 минути и ще залезе в 18 часа и 14 минути. Фаза на Луната: пет денонощия след пълнолуние.

Утре ще бъде облачно с превалявания от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. В петък преди и около обяд ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна и на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Късно след обяд облачността ще намалее до ясно време. Ще духа слаб вятър от запад. В събота, неделя и понеделник преди обяд ще има незначителна облачност до ясно. В понеделник след обяд облачността ще се увеличи и вечерта ще превали дъжд. Ще духа слаб вятър, предимно от изток-югоизток.

Процесът на постепенно затопляне ще продължи през целия период. Минималните температури в сряда ще бъдат между минус 1 и 4, като по-високите температури се очакват в част от централните райони на Северна България (В.Търново). През следващите дни – от четвъртък до понеделник, постепенно ще се повишават от 3 – 4 в четвъртък, до 6 – 7 в понеделник. Максималните температури в сряда и четвъртък ще бъдат между 8 и 13 в северозападните райони на Северна България и между 13 и 18 в централните части на Северна България. През следващите дни – от петък до понеделник, максималните температури ще бъдат между 14 и 19.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда облачността ще бъде променлива, с временни увеличения до значителна и на места ще превали дъжд и мокър сняг, над 1800-2000 м сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6. В четвъртък ще бъде облачно с превалявания от дъжд, над 2000 м от сняг. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6. В петък облачността ще намалее до незначителна късно след обяд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 6. В събота, неделя и понеделник преди обяд ще преобладава време с променлива облачност и слаб до умерен вятър от запад-югозапад. В понеделник след обяд облачността ще се увеличи и вечерта ще превали дъжд. Максималните температури на 1200 м ще се повишат от 8 – 9 в събота до около 15 в неделя и понеделник. Температурите на 2000 м ще бъдат с около 3 – 5 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

Дежурен синоптик: Николай Ятански

 

 

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!