Рекордьорка с 13 присъди отново на съд за обир като мераклия за работа

31-годишна с 13 присъди за кражби отново отива на съд за обир на нощен магазин във Велико Търново в ролята на кандидат за работа. Десислава Е. успяла да открадне този път 1080 лева от оборота на павилиона за четири дни. Явила се по обява в интернет за работа като продавач-консултант през миналото лято.

Младата жена разказала, че не била от Велико Търново, но спешно си търсела работа. Поискала да присъства на една нощна смяна, за да разбере дали ще се справи с работата и след това да сключи трудов договор. По време на тази смяна трябвало единствено да бъде обучена от служител, който да й обясни и покаже естеството на работата. Бандитката издебнала момент, в който продавачката излязла за малко извън павилиона и от оборота взела 500 лева.

След първата нощна смяна помолила управителя да изкара още една смяна, след която ще вземе решение дали да започне работа. По време на втората нощна смяна отново изчакала служителката да излезе извън павилиона и от оборота взела още 580 лева. След това изчезнала, но собствениците се оплакали на полицията. След като мераклийката за работа била издирена и арестувана, се оказало, че е рекордьорка – осъждана тринадесет пъти за кражби, обсебвания и длъжностни присвоявания, за които са й налагани наказания лишаване от свобода и пробация.

Сега е задържана с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а делото срещу нея тепърва ще бъде насрочено във Великотърновския районен съд.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.