„Рилецо“ взе втора купа „България”, финалът в ДКС „Васил Левски“ се превърна в баскетболен празник

Отборът на „Рилски спортист“ спечели втора Купа на България в историята си, след като се наложи с 89:80 над „Левски Лукойл“ в битката за трофея.

Финалът бе атрактивен, много равностоен и оспорван от началото до самия край. Пред пълни трибуни – около 1800 души в ДКС „Васил Левски” във Велико Търново, и двата финалиста заслужиха аплодисменти за представянето си. За най-полезен играч бе избран Йордан Бозов, който направи феноменален мач и вкара 21 точки, въпреки че бе с частично скъсан менискус. За представянето си той бе отличен с плакет, връчен му от заместник-кмета на община Велико Търново проф. Георги Камарашев, който награди и „сините“ за второто място

„Рилски спортист“ бе с една идея по-концентрираният тим, по-бърз, по-интересен и накрая заслужи победата си.

Йордан Бозов понесе самоковци на гърба си с 10 от първите 12 точки за отбора, но раздвижената и разнообразна игра на „Левски“ поддържаше равенството.

След равностойна първа част серия от 5:0 за „Рилецо” в края й донесе петте точки разлика – 27:22 в полза на самоковци след 10 минути игра.

Отговорът на Левски не закъсня и „сините” тръгнаха ударно във втората четвърт, като тяхна поредица от 10 безответни точки не само доведе до обрат, но и до аванс от пет точки след три минути от периода.

В крайна сметка след куп обрати и равенства на почивката момчетата на Тити Папазов имаха точка аванс – 45:44.

В края на третата четвъртина, с отлична защита и още по-силна стрелба, самоковци взеха и най-голямата си преднина в двубоя от девет точки.

В последната четвъртина „сините“ опитаха обрат и за момент изгреждаше, че ще успеят, но няколко бързи пробива на „Рилецо” запазиха статуквото и купата, връчена от президента на федерацията Георги Глушков, пое към Самоков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *