БСП в атака с тежко обвинение: "Новият водопровод за 4,5 млн. лв. в старата част на В. Търново – "биологична бомба" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

БСП в атака с тежко обвинение: „Новият водопровод за 4,5 млн. лв. в старата част на В. Търново – „биологична бомба“

Публикувана на: 08.03.2018г. 5316 прегледа

Социалистите искат извънредна сесия, обещават скандални разкрития на следваща своя пресконференция

 

„БИОЛОГИЧНА БОМБА“ ЗА 4,5 МЛН. ЛВ. ЦЪКА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО, ЗАРАДИ ФРАПИРАЩИ нарушения на стандартите на полагане на канализация, водопроводи и оптика. За това сигнализираха на специална пресконференция възмутени граждани и представители на групата общински съветници от БСП, които са внесли и искане за извънредна сесия на общинския съвет. Всеки момент ще бъде внесено и питане в Народното събрание по скандалната тема, придружено с факти и снимков материал за случващото се във Велико Търново до министъра на регионалното развитие и благоустройството.

В МОМЕНТА В ЦЯЛАТА СТАРА ЧАСТ НА БОЛЯРСКИЯ ГРАД, ВКЛЮЧИТЕЛНО ЕМБЛЕМАТИЧНАТА УЛИЦА „ГЕН. ГУРКО“ ВОДОПРОВОДИ И КАНАЛИЗАЦИОННИ ТРЪБИ СЕ ПОЛАГАТ ЕДНА ДО ДРУГА И ДАЖЕ ПРЕПЛЕТЕНО, без да се тръмбоват с пясък, а на доста места „новите“ участъци вече са пробити и се замаскират набързо, заяви Костадин Бояджиев – баща на 6 деца и експерт по ВиК системи, който самият е потърпевш от случващото се. Мъжът има имот на ул. „10-ти февруари“, която е разкопавана и оправяна три пъти през последния месец за ужас на всички обитатели. „Има световен стандарт, според който водопроводът е над канала, за да не става замърсяване. Тук се преплитат и са един до друг, а на много места фекалният отток е над водопровода, което е абсурдно. Новите тръби вече имат течове и бактериите могат да се разпространят по водопроводите в целия град“, алармира Бояджиев и подкрепи твърденията си пред присъстващите с фрапиращи кадри. Той е категоричен, че са налице груби нарушения на Наредба 8 за правила и норми за полагане на техническите проводи и съоръжения в населените места.

НОВИТЕ ВИК СЪОРЪЖЕНИЯ НЕ СЕ ТЕСТВАТ, А ВЪЗНИКНАЛИТЕ АВАРИИ СЕ ВЪЗСТАНОВЯВАТ ФОРМАЛНО. РУШАТ се прясно направени тротоари по друг европроект, в изкопите се полагат други комуникации, което също е абсурдно, не се трамбова и прави основа с пясък, а се тъпче директно с багера и вече има течове. Некомпетентността е отчайваща“, каза и Йордан Димов, който също живее в района и показа богат снимков материал. Неотдавна един от новонаправените водопроводи, който не е тестван, е избил под настилката и в района чак до улица „Крайбрежна“ е бликнал поток от питейна вода. „Разбиха ни къщите. По стандарт водопроводът трябва да е на 80 см, а го правят на 20 см. По проект наново трябва да се правят отклоненията към сградите, но ни карат да си плащаме за това. Имам съседи, в чиито къщи плочките са нацепени от хаотичната и безотговорна работа. При нас е страшно“, заяви и Веселин Маринов, който живее на ул. „10-ти февруари”. Общинският съветник Стоян Витанов пък припомни, че по „Региони в растеж“ общината е започнала да прави новите настилки по улиците в старата част, а кметът е подписал декларация, че ВиК системата е добра и така е получил финансирането от 11 млн. Впоследствие обаче става скандал и лъсва, че ще се реализират нови улици над 50-годишни тръби на решето и за да се замаже гафът от правителството са компенсирали общината с 4,5 млн. лв. да оправи първо тръбите. Така се е стигнало и до сегашната ситуация. „Едни и същи фирми ремонтираха паркове и градинки преди изборите, те са неизменен изпълнител и на тези поръчки. Открихме и фрапиращи нарушения при процедурите, за което ще уведомим на друга пресконференция“, заявиха на свой ред и юристите Петко Тюфекчиев и Ирена Стасинопуло. Общинските съветници подчертаха, че проблемът с „биологичната бомба“ от местен става национален и пиарите на кмета няма как да го замажат и напудрят.

МНОГОКРАТНО ПО СЛУЧАЯ Е БИЛ УВЕДОМЯВАН И КМЕТЪТ ДАНИЕЛ ПАНОВ, разкриха гражданите. Мнозина от тях са ходили и на място в администрацията, но са ги препращали от стая в стая с мъгляви отговори и намеци, че изпълнителите са „близки до властта“. „Оказва се, че кметът няма даже приемен ден и ни казаха, че ако решал щял да ни извика. Дадоха ни и формален отговор, че всичко било наред и ще дезинфекцират тръбите, които се кръстосват, за да няма замърсяване. Кметът се позовава и на същата Наредба 8, която го сезираме, че се нарушава. Сериозно е подведен и го съветваме да вземе мерки за това“, каза в заключение Бояджиев.

Очаква се извънредната сесия по скандалната тема да се проведе до 15 март

Стилян НАЙДЕНОВ

loading...

Коментари за "БСП в атака с тежко обвинение: „Новият водопровод за 4,5 млн. лв. в старата част на В. Търново – „биологична бомба“"

 • 07.03.2018 в 15:53

  Те от БеЦеПето едно си знаят , едно си лаят.. Не го ли направят техните обръчи от фирми и „социално ориентирани бизнесмени“ значи не е добро за градът ни. А че по тяхното управление газехме в Л*й*а и хората нямаха пари за хляб не им беше проблем.

  Отговор
  • 08.03.2018 в 13:08

   …много си зле малоумнико!Става въпрост за погазване на международен стандарт в изграждането на подобни съоръжения.Наясно ли си въобще за какво се говори?…тук няма политика,тук има брутално неспазване на разписани законови изисквания.

   Отговор
   • 08.03.2018 в 15:28

    На всички е ясно че Решетников е строил цялата червена амбразура да пропагандира против ГЕРБ. Там е работата обаче, че милионерите-социалисти не могат да предоставят никаква алтернатива. А хората не са прости да поискат прегладнелите неграмотни БСП_ДПС-ари да ги крадат отново . Вие от БСП освен да лъжете по медиите друго не можете да направите .

 • 07.03.2018 в 17:44

  Как фирми на общински съветник печелят всички търгове, това разследвайте!

  Отговор
 • 07.03.2018 в 17:46

  Как всички търгове за обществени поръчки се печелят от фирми собственост на общински съветници!?

  Отговор
 • 07.03.2018 в 21:46

  Драги Нафарфорий, аз не съм на 200+ години и не си спомням, какво е било тогава, ама виждам какво е сега. А сега за всеки е видно, че се краде с чувалите от държавата. Може би навремето е било така както казваш, и по твоите думи тези от едно време са си платили цената, аз питам днешният управляващ башибозук, кога ще бъде наказан за нечовечните си дерибейства.

  Отговор
  • 08.03.2018 в 9:02

   Всяко нещо с времето си! Никой не си е отишъл от този свят без да си плати сметката!

   Отговор
 • 08.03.2018 в 9:33

  Всичко опира до стандарт на изпълнение на всеки проект. Живота на всеки от нас зависи от това дали има норми на качеството и дали се спазват. Добре е че има съвестни граждани и кой да ги чуе. Политическите забежки нямат място в социалният жувот на едно общество. Нямс значение кактв цвят си партии те идват и си отиват. Това че социалистите са направили необходимото да известят обществоъо не значи да ди приписват дивиденти и накрая вземете си вършете работата защото всичко се руши и хора не останаха в тая държава.

  Отговор
 • 08.03.2018 в 15:11

  От миналата година в квартал „Бузлуджа“ ВЪРЛУВА КАТО ГЛУТНИЦА ВЪЛЦИ една фирма, която със сигурност в общината е известна. Тази фирма полага тръби за някакви комуникации като на състезание за най-кратко време.Не се спазват нормите за засипване, трамбоване,асвалтиране и инспеция след опреден период в гаранционния срок.В резултат на това са се образували огромни канавки пълни с вода и кал, които затрудняват движението на хората и автомобилите.Най-фрапиращ е участъка в началото на улица Димитър Благоев и Иван Хаджидимитров, където дори камионите за контейнерите за смет изпитват трудност при своята дейност.ЖАЛКО ЗА ГРАЖДАНИТЕ И ЖАЛКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА ГРАДА.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!