16 четения

Две купи и седем медала за „Инвикта“ от Sofia Open

7 медала и две купи за първо при мъжете и за второ при юношите в клас „Б“ взеха състезателите на таекуондо клуб „Инвикта” от петото издание на международния турнир Sofia Open. Тази година надпреварата бе разделена на две паралелни състезания. Основният турнир – клас „А“, който е с най-високата категория – G1, и събра световния елит в този боен спорт, и клас „Б“, дал шанс на по-млади състезатели да се представят и да натрупват опит.

Спортното събитие се проведе в обновената зала „Асикс арена” и бе организирано от ТК „Рамус” и Българска федерация по таекуондо – олимпийски стил. Включиха се над 1500 състезатели от 46 държави. Таекуондистите на клуб „Инвикта” спечелиха първо отборно място при мъжете. Златни медали завоюваха двамата треньори на клуба Стефан Купичков – над 80 килограма и Пламен Николаев до 58 кг. С бронз се окичи Божидар Ненов до 68 кг.

Заслугата за купата за второ място при юношите е на Георги Патриков, извоювал заслужен златен медал в категория над 73 кг и на Християн Ангелов, останал втори до 48 кг. При децата с трето място и бронзов медал се прибра Николай Николов в категория до 36 кг, а при кадетите Цветан Цветков се завърна със сребро в категория над 65 килограма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *