И това е България. Осъден до живот по делото "Килърите" съди журналист на "Борба" за уронване на "доброто му име" | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

И това е България. Осъден до живот по делото „Килърите” съди журналист на „Борба“ за уронване на „доброто му име“

Публикувана на: 08.03.2018г. 9018 прегледа

Георги Вълев вика за свидетел от Ловешкия затвор хладнокръвен убиец с 11 присъди, две от които – доживотни…

 

ОСЪДЕНИЯТ ДО ЖИВОТ ЗА ПОРЪЧКОВИ УБИЙСТВА ПО ДЕЛОТО „КИЛЪРИТE” ГЕОРГИ ВЪЛЕВ бе доведен вчера сутринта във Великотърновския районен съд със засилена съдебна охрана и жандармерия. Докато трае абсурдният процес и членът на бандата на „Килърите“ е каран от затвора до съдебната зала, сметката плаща изцяло държавата, т.е. ние – данъкоплатците. Целият ресурс на Съдебна охрана – заплати, осигуровки, горива и т.н., се покрива от националния бюджет за удоволствието от разходките и емоцията в иначе скучното затворническо ежедневие, което очаква Вълев до края на дните му.

Затворникът получи този шанс да излезе на светло, защото било УРОНЕНО ДОБРОТО МУ ИМЕ ЗАД РЕШЕТКИТЕ от статия на в. „Борба“. На 10 януари т.г. журналистката Нели Сукова написала ВЕРСИЯ ЗА ЕКЗЕКУЦИЯТА НА ПЕТЪР ХРИСТОВ, че убийството му можело да бъде поръчано от Георги Вълев. Ден по-рано централни медии тиражираха същата версия на МВР, че неразкритият втори месец показен разстрел в София може да е поръчан от групата на „Килърите”.

Независимо от публичността и десетките версии за убийството на Петър Христов, затворникът Вълев се обидил от „клеветите“ на в. „Борба“, независимо че статията е версия, при това определена като най-невероятната, но не и невъзможна.

ДРУГ ЗАТВОРНИК ОТ ЛОВЕШКИЯ ЗАТВОР БЕ ДОПУСНАТ КАТО главен свидетел на Вълев за следващото заседание по абсурдния процес за началото на април. Той ще трябва да доказва как осъденият до живот без право на замяна бивш търновски хотелиер и ресторантьор е засегнат за 15 000 лв. от статията на Нели Сукова. Справка в интернет обаче показа, че лицето Халил Адем Хасан е хладнокръвен убиец с 11 присъди – две доживотни, които в момента лежи в Ловешкия затвор. Халил Адем Хасан, който има и присъда за предумишлено убийство на надзирател, когото, докато мушкал с шило във врата, крещял „Джихат“, ще дава показания за това как „доброто име“ на Вълев е накърнено зад решетките. Останалите искания на 60-годишния чирпанлия не бяха уважени от съда. Той сам обаче заяви, че всъщност дори не бил чел статията, която го е оклеветила и имал възможността да го направи едва вчера. Независимо от това си е написал саморъчна тъжба с куп обвинения срещу авторката и невярно заглавие на публикацията, за която вероятно някой му е споделил зад решетките. Понеже е беден, а имотите са му запорирани от комисията за отнемане на незаконно придобито имане, му бе назначен служебен защитник. Пак за сметка на данъкоплатеца. Но какво да се прави, това е България!

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Светослав СТЕФАНОВ

loading...

Коментари за "И това е България. Осъден до живот по делото „Килърите” съди журналист на „Борба“ за уронване на „доброто му име“"

 • 07.03.2018 в 23:19

  Taka e u 2 malki deca shte sydiat borba! Da si go znaete! Tomov e uvedomen i mi kaza che shte se opravdavam! Iskam da kaja na v-k borba che opravdavaneto stava v syda, kakto kazah na glavnia vi redaktor .

  Отговор
  • 08.03.2018 в 13:53

   Как е възможно да защитавате каузата на Георги Вълев – осъден до живот престъпник? На мен този вестник ми е помогнал много и в него работят само съвестни и добри професионалисти.Нека са все така смели ,успех !

   Отговор
  • 08.03.2018 в 14:43

   Към Петя,ти не знаеш ли български? Тези деца каква връзка имат с дискусията за този Вълев?

   Отговор
 • 07.03.2018 в 23:54

  Скоро ще получи честитка и от мен … но за по голяма сума

  Отговор
  • 08.03.2018 в 13:57

   Анонимния, ти сигурно също си от бедните милионери или пък си фен на „Килърите „?

   Отговор
  • 08.03.2018 в 18:36

   КОЙ ТОЧНО СИ ТИ, АНОНИМЕН И КОГО ПЛАШИШ ?????

   Отговор
 • 08.03.2018 в 9:39

  Да се възстанови смъртното наказание от уважение към заслужилите го.
  И българските журналисти да пишат на български ! От английски killer се превежда като убиец, в мн. число побългарено килъри – убийци. Как може тогава някой от групата на убийците, да се обиди, ако за него се предположи, че е замесен в убийство, дори косвено хахаха. С тази случка Великотърновския районен съд меко казано стана за смях.

  Отговор
 • 08.03.2018 в 11:27

  Той пък що знае какво се пише за него? Нямат ли забрана в затвора за вестници и др.?

  Отговор
  • 08.03.2018 в 13:54

   Явно няма забрана и този затворник използва всяка възможност да излиза от килията си за сметка на данъкоплатците !

   Отговор
  • 08.03.2018 в 17:35

   че ти с кво мислиш че се буршат там.

   Отговор
 • 08.03.2018 в 14:03

  Вълев не е ли с отнети граждански права.

  Отговор
  • 08.03.2018 в 14:41

   Не може само да гласува ,иначе лишените от свобода се ползват от другите си граждански права като това, да съдят когото си поискат, например . Това е по закон у нас ! Друго би било, ако осъдените като него са лишени от всички права ,както е в нормалните държави .Но ние сме демократи и се вижда до къде я докарахме и колко вътък остана на народеца …

   Отговор
 • 08.03.2018 в 14:07

  Аз съм неук и невежа. Как е възможно един осъден за поръчкови убийства да има добро име ?! И то в затвора. Как може да се водят такива дела и да му се позволява да излиза от затвора ? Че му били дали и държавен адвокат .Срамота, и за съм за връщане на смъртното наказание или пък за трудови лагери ,а не да четат вестници и да гледат телевизия, все едно са на курорт . Егати демокрацията .

  Отговор
 • 08.03.2018 в 18:35

  Не че съм фен на Вълев, но журналистите трябва да отговарят за думите си и да си плащат издънките

  Отговор
  • 09.03.2018 в 16:07

   Че кое и издънката ,към журналиста ….

   Отговор
  • 12.03.2018 в 17:54

   Журналистите трябва да отговарят за думите си и ако източниците им са само телефонни обаждания без истинска проверка на факти те трябва да плащат за всичко това .Сърбали сме и попарата на тая журналистка без да сме осъдени престъпници .

   Отговор
   • 15.03.2018 в 17:13

    Е, в случая става дума за осъден до живот за поръчкови убийства и за ВЕРСИЯ, ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ ,ЧЕ МОЖЕ ДА Е ИЗВЪРШИЛ И НЕЩО ОЩЕ ПО-ГАДНО ОТ КИЛИЯТА СИ . Така че „сърбането на попарата “ за вас е нещо съвсем отделно от темата. И още -всеки бандит у нас може да ви заведе дело за клевета само срещу 12 лв. държавна такса,дори и за това,което сте написали в този форум ,госпожо ! Това е по-страшно от лагерите и народния съд, не мислите ли ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!