Комисията за защита на конкуренцията спря обществената поръчка за сайта за електронна търговия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Комисията за защита на конкуренцията спря обществената поръчка за сайта за електронна търговия

Публикувана на: 08.03.2018г. 982 прегледа

Жалба в Комисията за защита на конкуренцията спря обществената поръчка за изработване на сайт за електронна търговия на община В. Търново, през който земеделците ще могат да си продават продукцията.

Бюджетът за изработване на платформата е малко над 225 хил. лв. с ДДС. В комисията е депозирана жалба от престижната одиторската компания „Семпер фортис“ ООД, а докато трае проверката и евентуалните дела след това, апетитната сума не може да бъде усвоена.

Създаването на онлайн пазара е по съвместен проект на Община В. Търново и румънски партньори и се реализира по програмата за трансгранично сътрудничество между България и Румъния. Иновативният портал ще носи името FairDeal и се очаква да бъде пуснат в средата на тази година.

FairDeal, която се прави за 225 хил. лв., е уеб базирана платформа, която трябва да е достъпна от всяка точка на света и ще „скъси“ драстично пътя между производители и потребители.

loading...

Коментари за "Комисията за защита на конкуренцията спря обществената поръчка за сайта за електронна търговия"

 • 08.03.2018 в 13:17

  Какъв е този сайт за 220К бе другари??? Не само до КЗК ами и до ВАС ще стигне жаленето.

  Отговор
 • 08.03.2018 в 13:38

  Като им гледах смешната документация за обществената поръчка и методиката за оценка, ЯСНО прозира желанието на тези МОМЧЕНЦА от общината, начело с Кмето да приберат едни прилични кинти.
  Ама не може така бе МОМЧЕНЦА, засрамете се.

  Отговор
 • 08.03.2018 в 14:35

  Аз нали работя в тази сфера. С такива финанси поне 50 платформи е възможно да се създадат и поддържат. Хайде – моля Ви се г-да. Ако не вярвате, питайте подобни такива собственици на платформа, нали правя разлика от един сайт -информативен и платформа – като CRM система със всички сертификати (SSL), та дори и с paypal бутон и различни методи на комуникация в самата платформа – могат да се интегрират в зависимост от закона – и напомняне на клиентите за различни неща (празници, промоции и т.н.), без да се спамят. Направата на такава плаформа от нулата – не със заготовка, отнема до два месеца, в зависимост от сложността и заданието. Необходим екип – 5-6 човека, по 3 часа на ден – всеки да е зает. Общо 10 хил лева за заплати на тези служители на месец (има предвид че не са на цял ден ангажирани, но тези които кътват сайтове дори и толкова не вземат), сами си направете какъв пладнешки обир е това. Корупция.

  Отговор
 • 08.03.2018 в 16:29

  И още по-лошото е, че резултатът ще бъде пореден х*й за една шапка пари, а после излизат с мантрата за истински нужните неща – „пари няма“.

  Ако имаше някакъв финансов смисъл от такъв сайт, досега частник да го е реализирал 100 пъти. При положение, че национални продавалници и кооперативи с лопата да ги ринеш, дали ще продаваш зарзавата в Търново или София, надали някой селянин го е*е кои гражданя ще му рупат нитратките…

  А да не захващаме и темата, че вече и нитратките не остана кой да произвежда…

  Отговор
 • 08.03.2018 в 17:45

  Кмете, кмете, пак се оплете. Какви са тези пари? Тоди сайт не струва по-вече от 15 000 лв, и то при най-съвремменни технологии вградени в него. До кога ще ни правите на балами? Ясно е че искате да усвоявате, ама нека да бъде в рамките на обществено поносимото. Тези пари не са ваши лични пари, че да харчите както желаете. Тези пари са на всички данъкоплатци, не само от България. След КЗК трябва да се самосезират наякои органи.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!