Тренировъчен терен за школата на „Локомотив“ ще прави Община Горна Оряховица тази година

Тренировъчен терен за школата е целта на Община Горна Оряховица през тази година. Това стана ясно по време на среща между кмета инж. Добромир Добрев и юношите старша възраст на „Локомотив”, които спечелиха турнира „Сандански къп” за своята възраст, за което „Борба“ писа. Младите футболисти бяха водени от своите треньори Марин Байчев и Илия Пендов.

„Поне един тренировъчен терен за детско-юношеската школа да има изграден до следващата година – това е основната цел на общината в спортната сфера. Целта ни е през следващите години да развиваме спортната база и да имаме няколко тренировъчни игрища. Това обаче са скъпоструващи съоръжения и общината не може да си ги позволи със собствени средства. Затова търсим различни програми, които да помогнат с финансирането. В момента водим разговори с БФС да се включим в една програма на УЕФА за изграждане на игрища. Надяваме се до другата година да има поне един нов терен за вас“, каза кметът инж. Добромир Добрев по време на срещата.

Той получи специален подарък от отбора – купата, спечелена в Сандански, и топка с автографите на всички играчи.

„От тази година бюджетът за подрастващите е отделен от този на мъжкия отбор и детско-юношеската школа е изцяло на подчинение на общинското ръководство. Спортът за нас продължава да бъде приоритет. Ще е добре вие да останете в „Локомотив”, но в същото време ще сме горди, ако намерите място в големи отбори. Така че работете и сбъдвайте мечтите си“, обърна се инж. Добрев към младите футболисти.

Носители на трофея в Сандански станаха: Александър Иванов, Мартин Нацкин, Костадин Райновски, Божидар Пендов, Димитър Димитров, Димитър Генов, Николай Иванов, Христо Василев, Георги Маминов, Кристиян Великов, Мартин Димитров, Мартин Сандев, Мирослав Пенев и Божидар Бурнев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *