Ученици от СУ „Георги Измирлиев“ ще участват в национално състезание по английски език в Ловеч

На 28.02.2018г. в Средно училище „Георги Измирлиев“ училище се проведе училищен кръг от националното състезание „Spelling Bee”. В надпреварата участваха 22 ученици от IV до VI клас, които се състезаваха в пет кръга. Първо място зае Преслав Кушев от VІа клас, който за втора година печели състезанието, а на второ място е Майкъл Михайлов от Vв клас. Двамата участници преодоляха четирите кръга и премериха сили в оспорвана битка в пети кръг.

Двамата победители в училищен кръг ще участват в регионално състезание на 24 март в гр. Ловеч, а победителят на национален кръг участва в летен езиков лагер през юли.

Spelling Bee е състезание, в което участниците спелуват (от англ. spelling), т.е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Над 6600 ученици на възраст до 14 години ще се състезават в 311 училища в страната от 24 февруари до 2 март 2018 г. Участниците се подготвяха по предварително подготвен списък от 500 думи още от началото на месец ноември. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни дейности. В България състезанието се провежда за първи път през 2011 г. по идея на доброволци от Корпус на мира.

По случай Трети март – Национален празник на България, учениците от Ателие по тъкачество по проект “Твоят час“ с ръководител Румяна Димитрова, като достойни потомци на героите от Освобождението изтъкаха българския национален флаг. Така те осъществиха патриотичната инициатива „Да съхраним паметта на героите чрез традиционния български занаят – тъкачество!“ . Знамето е изработено на автентичен хоризонтален стан от времето на Освобождението, запазен и дарен от жители на село Горни край, община Елена.

Учениците от седми клас в Средно училище „Георги Измирлиев“ отбелязаха 140-годишнината от Освобождението на България с „Урок по родолюбие“. С подкрепа на преподавателя по история и цивилизация Рения Армянова, класните си ръководители и библиотекаря на училището Даниела Данкова, учениците подготвиха и представиха презентации и филм. По интересен и увлекателен начин проследиха хода на Руско-турската освободителна война. Разказаха с много чувства и емоция за участието на горнооряховчани във войната, за горнооряховското знаме и подписването на Санстефанския мирен договор, рецитираха стихотворения.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *