Десетокласнички от Езикова гимназия участваха в национална олимпиада по немски език

ДВЕТЕ ДЕСЕТОКЛАСНИЧКИ ЕЛЕНА ГЕОРГИЕВА И ИВЕТА ИВАНОВА ОТ ЕЗИКОВА ГИМНАЗИЯ „ПРОФ. Д-Р АСЕН ЗЛАТАРОВ“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УЧАСТВАХА В НАЦИОНАЛНИЯ КРЪГ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ОЛИМПИАДА ПО НЕМСКИ ЕЗИК, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ГЬОТЕ ИНСТИТУТ В СОФИЯ. Момичетата, които са възпитанички на Галина Тончева, са се конкурирали с 1300 свои съученици от 48 училища в предварителния кръг на състезанието. И двете са успели да преодолеят конкуренцията и да достигнат до националния кръг на олимпиадата.

По време на престоя си в Гьоте институт ученичките имаха възможност да разгледат библиотеката, да се запознаят с различни проекти на института и да изработят великденска украса в рамките на организираната за участниците творческа работилница.

В края на тази седмица на Ивета Иванова предстои участие и в националния кръг на олимпиадата по немски език, организирана от Министерството на образованието и науката. В състезанието ще участват още Пламена Петрова от ІХ „в”, Мирослава Радославова от ХІ „в” и Виктория Русева от ХІІ „в” клас.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *