Тежка авария на магистрален водопровод вгорчи уикенда на търновци | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Тежка авария на магистрален водопровод вгорчи уикенда на търновци

Публикувана на: 12.03.2018г. 10014 прегледа

Тежка авария в нощта срещу събота на магистралния водопровод край Присово остави без вода В. Търново и още 14 селища. След съобщението на „ВиК Йовковци“, че водоподаването ще бъде възстановено до 24 часа в неделя, настана истинска паника. От магазините в града още в ранни зори бе изкупена минералната вода, а хората масово напускаха В. Търново и отиваха по селата, които не бяха засегнати от аварията.

В събота пожарната превози с три водоноски 18 000 литра вода в три търновски квартала. Благодарение на добрата организация и усилията на екип от над 25 души ремонтът бе извършен за много по-кратко време и след около 11 часа водата потече отново, а кметът Даниел Панов благодари на „ВиК Йовковци“ за бързото справяне с проблема.

В същото време форумите бяха залети с коментари, че всяка година магистралният водопровод аварира на едно и също място и е време да се разбере, че само с кърпене опасността случката да се повтаря отново и отново си остава.

 

Снимка: Ростислав Грънчаров

loading...

Коментари за "Тежка авария на магистрален водопровод вгорчи уикенда на търновци"

 • 10.03.2018 в 10:03

  Този водопровод всяка година аварира на едно и също място. Не им ли стана ясно че само с кърпежи не става. Или да сменят цялостно магистралния водопровод или да направят алтернативен, който да служи за резервно водоподаване. Недопустимо е да оставят почти половината област без вода за няколко дни. Всяка година едно и също!

  Отговор
 • 10.03.2018 в 10:22

  Не можаха ли този магистрален водопровод да го направят веднъж завинаги,всяка година аварира, една година нямахме по Коледа 5 дни Вода пак заради него,свършете си работата както трябва господа веднъж поне!!!!!!

  Отговор
 • 10.03.2018 в 10:27

  Отличници! Пролетта дойде и започва сериалът ВИК, който ще гледаме всяка неделя! А цената на водата в Търново е 3 пъти по-скъпа от цената в Израел. Тези Присовски тръби трябваше да ги сменят преди 20 години. Ама кой да краде и да не инвестира.

  Отговор
 • 10.03.2018 в 12:04

  Трагедия…100 000 заложници на безхаберието и алчността на ВИК Търново…проблемът е толкова стар и нищо радикално не се прави…стотици туристи платили да стоят без душ…

  Отговор
 • 10.03.2018 в 12:08

  Трагедия…Яз“.Йовковци “ прелива 100000 без вода…разбира се и стотиците туристи без душ и измити зъби..Заради алчност и безхаберие на ВИК

  Отговор
 • 10.03.2018 в 14:32

  До в-к „Борба“:
  Моля ви направите проучване колко дълъг е въпросният Присовски водопровод, колко пари и време са нужни за направата на нов водопровод в този участък. Щом ВИК по-вече от 20 години не намери желание за радикалната му подмяна, предлагам, ние гражданите да съберем парите и да им купим и монтираме тръбите. Така ще изтрием срамът от кандидата за европейска столица на културата 2019, и „най-добрият град за живеене в България“. Да ви е честита новата баня наречена ВИК.

  Отговор
  • 12.03.2018 в 21:55

   Бай Иване, незнам за теб , но аз категорично отказвам да плащам за едно и също нещо по няколко пъти. Като им сменим тръбите да чакам да ме доят двойно. Е няма да стане !

   Отговор
 • 10.03.2018 в 15:38

  В нормална държава ще се направи веднага ревизия на ВИК да се види къде са отишли парите на платците…Защо не се инвестира в подмяна на централния водопровод? Колко е печалбата на дружеството и как се разпределя…колко девиденти са раздадени на фона на постоянните проблеми? Улиците се разкопават ежеседмично независимо от милионите усвоени за водния цикъл на града…не е ли безобразие?

  Отговор
 • 10.03.2018 в 16:04

  Хидравликата не е лесна за некадърни парашутисти!Да назачат някой квалифициран!!!!

  Отговор
 • 10.03.2018 в 16:57

  Вестник „Борба“ като най-борбен за истината трябва да попита Окръжния прокурор има ли данни за престъпна небрежност на монополиста ВИК „Йовковци“ по повод на рецивидиращите аварии на водопровода при Присово и ще има ли прокурорска проверка по случая?

  Отговор
 • 10.03.2018 в 17:19

  Какво проверява , като не е чувал за закона на Бернули?

  Отговор
 • 10.03.2018 в 18:49

  Да …браво на хорицата и работници които са работили извънредно и ефективно за отсраняване на аварията , но нека не забравяме всичките онези обикновени хора и пенсионерите които се един всеки месец на касите и дават не малко от своите доходи за вода. Техните права и интереси трябва да защитят общинските служители , кметът, прокуратурата, данъчните и всички институции и власти само така може да има контрол върху един монополист който си взема парите и нехае за инвестиции изискващи разходи…

  Отговор
 • 10.03.2018 в 20:27

  Точно така се работи.Нищо не правиш, седиш и чакаш да стане аварията, свършваш си работата и ставаш герой. А сега идват и премиите и благодарностите.

  Отговор
 • 11.03.2018 в 0:54

  Къде сте сега критикари за отличен? Как не се намери един човек да изкаже поне едно малко благодаря, един малък положителен коментар, да влезе поне малко в положение. Момчетата са дали всичко от себе си да отстранят тази авария, която никой не е искал, просто се е случила,(т.н. форсмажорно, непредвидено обстоятелство) със своя труд още през нощта. Нека бъдем обективни- аварии се случват навсякъде по света и по всяко време. Все пак хората отстраниха проблема доста преди срока, който бяха посочили. Знаете ли как се работи под напрежение в тия дълбоки изкопи? Просто загубихме човешкия си образ, човешкото отношение, да влизаме в положението и на другите.Като някои бебета се циврим за няколко часа без вода, както и за най- малкото неудобство веднага мрънкаме. Един комар да ни ухапе и все някой ни е виновен за всичко. Да си спомним режимите, да си спомним не дай боже военни положения, бедствия и аварии. Има населени места откъснати от водопроводни магистрали.С язовир „Йовковци“ ние сме меко казано късметлии. Какво да кажат хората, които всеки ден са подложени на режим на водата и ползват чешмяна вода само за няколко часа на ден? Да ценим това благо, което имаме. Стига сме гледали все отрицателно на всичко. Ако ни повикат да се отзовем да помогнем по случая, колко души ще отидем? Едно време хората са положили доста труд, включително и по селата да копаят за да се прокара водопровод. Царе сме на критикуването и обругаването- безспорен факт. Както се казва в една поговорка“ На чужд гръб и сто тояги са малко“. Айде малко по- мъжки! Иначе наистина постепенно трябва да се инвестира в нов магистрален водопровод и нова инфраструктура, но това е една съвсем друга тема. Да се радваме, че има happy and.

  Отговор
 • 12.03.2018 в 9:30

  Ти откъде знаеш как се работи под напрежение в тия дълбоки изкопи.Ако те повикат ще се озовеш ли да помогнеш, както са го правили едно време или просто ей-така, да напишеш нещо?

  Отговор
 • 12.03.2018 в 13:20

  Защо никой не коментира как този важен водопровод е попаднал в частен имот, че даже върху него има изградени сгради? Този водопровод е направен доста преди частния имот да бъде застроен. Все ми се струва, че тази далавера е станала по времето на Търгашев…

  Отговор
 • 12.03.2018 в 15:15

  От снимките се виждат тръби, които като ученик съм помагал да се полагат-естествено на бригадирски начала. Сега съм на 60.

  Отговор
 • 12.03.2018 в 15:23

  Уважаеми, никой не казва лоша дума за хората , които всеки път са в изкопите и наистина под огромно напрежение да свършат работата бързо и ефективно…но има какво да се направи по трасето не може да се отрече…Софийска вода я заставиха да инвестира стотици милиони в инфраструктура…нека да видим инвестициите и тук…ВИК няма да ги направи без натиск от обществеността и институциите това е пределно ясно…

  Отговор
 • 12.03.2018 в 15:30

  За добро или за лошо времената се менят и никой не може да чака търпимост при такава ситуация …за това е важна позицията на Гражданското общество и непримиримостта с алчността и престъпната незаинтересованост…ако някой от нас знае, че има в жилището си корозирал водопровод…така ли ще го остави?

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!