В Гимназията по туризъм посветиха седмица на Холокоста и толерантността | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

В Гимназията по туризъм посветиха седмица на Холокоста и толерантността

Публикувана на: 13.03.2018г. 385 прегледа

СЕДМИЦА, ПОСВЕТЕНА НА ХОЛОКОСТА И ТОЛЕРАНТНОСТТА, ПРОВЕДОХА УЧЕНИЦИТЕ И УЧИТЕЛИТЕ В ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО ТУРИЗЪМ „Д-Р ВАСИЛ БЕРОН“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Среща с проф. Милко Палангурски, преподавател във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, урок, посветен на традициите и културата на евреите, и посещение на различни духовни храмове в Русе бяха част от проявите, на които тийнейджърите дискутираха последствията от Холокоста.

С различни аспекти на проблема за спасяването на българските евреи запозна младите си приятели проф. Палангурски на срещата в края на миналата седмица. Историкът и учениците дискутираха въпросите за Втората световна война и спорните моменти около съдбата на евреите в Македония и Беломорска Тракия.

Ден преди това, по време на урока на тема „Евреите – традиция и култура”, момчетата и момичетата от специалностите „Кетъринг“ и „Организация на туризма и свободното време“ разказаха за произхода на евреите, създаването на държавата им, политиката в България във времето на Холокоста и изключителната заслуга на българския народ за спасяване на своите сънародници от еврейски произход.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>