82 четения

Кристина Петкова и Мария Русева спечелиха първи места в „Дамско рали – Павликени 2018“

18 жени се включиха в първото издание на „Дамско рали – Павликени 2018“, проведено по повод международния ден на жената. На паркинга пред супермаркет „Абсолют +“ състезателките премериха сили в два класа – до и над1600 куб. см. Дамите преминаха през три етапа, за да демонстрират своите способности: слалом, майсторско шофиране върху павирана настилка и скоростна отсечка върху асфалтова настилка.

На първото място в генералното класиране в по-високия клас се нареди Кристина Петкова с „Мазда МХЗ” и време 2:13:26. Нейни подгласници са Румяна Петкова и Надя Димитрова с автомобили „Фолксваген Голф 4” и времена, съответно 2:38:96 и 2:52:84.

При автомобилите под 1600 куб. см първа е Мария Русева с „Форд Фокус” и време 2:06:91. Наталия Събчева с „Поло крос” и време 2:07:98 се класира втора, а след нея е Камелия Джонева с „Фолксваген Голф 3” и резултат 2:68:78.

Всички участнички получиха грамоти и предметни награди, а за победителите бяха осигурени купи, грамоти и парични награди.

За спазването на правилата съблюдаваше съдейска комисия в състав: Гошо Илиев, Никола Кузманов, Леонид Димитров, Никола Николов и Дениза Арнаудова.

Състезанието беше организирано от Община Павликени и супермаркет „Абсолют +“. Сред гостите на събитието бяха народният представител от „БСП за България“ Весела Лечева и кметът на община Павликени инж. Емануил Манолов и др.

В своето слово градоначалникът припомни усилията на местната власт да организира автомобилни състезания в Павликени. След успеха на „Офроуд траял 4х4” през септември, „Дамско рали Павликени 2018“ е поредната спортна инициатива в града.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!