Риболовен турнир събра въдичари от В. Търново | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Риболовен турнир събра въдичари от В. Търново

Публикувана на: 13.03.2018г. 1955 прегледа

18 РИБАРИ ХВЪРЛИХА ВЪДИЦА В ЕЗЕРОТО „СВЕТА ГОРА“ В РАМКИТЕ НА ФИДЕР ТУРНИР, организиран от фейсбук групата „Риболов на фидер с кошничка“. Състезанието се проведе в неделя и продължи 5 часа. За реализирането му бяха обособени три риболовни сектора с по 6 бокса. Първоначалната идея била съревнованието да се състои на 4 март, по повод националния празник на България, но заради лошото време инициаторите му го отложили със седмица.

„Имаше рибари от София, Русе, Варна, Трявна, Троян, Горна Оряховица и Велико Търново. Беше труден риболов, масово рибата се държеше в плитчините в другият край на водоема, но всички играха борбено. Дебютантите на турнира поднесоха и най голямата изненада. Основно се ловяха дребни шарани и линове“, заяви организаторът Даниел Спасов.

СЛЕД ФИНАЛА НА ТУРНИРА БЯХА РАЗДАДЕНИ 4 ОРИГИНАЛНИ КУПИ ВЪВ ФОРМАТА НА ШАРАН. Първото място спечели Милчо Милев от Горна Оряховица, който грабна и приза за най-бързо уловена риба. Второто място отиде при Иван Стоянов от Русе, а третото при Мартин Стефанов от Велико Търново. Отличието за най-голяма риба на състезанието попадна в ръцете на Жорж Влайков от София. Той извади шаран с тегло 1 кг и 117 г.

Раздадени бяха и няколко индивидуални награди, връчени от другия организатор на турнира Кети Недялкова.

Галина ГЕОРГИЕВА

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!