Студенти от ВТУ участваха в Международната правна седмица в Белгия | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Студенти от ВТУ участваха в Международната правна седмица в Белгия

Публикувана на: 13.03.2018г. 733 прегледа

ЧЕТИРИМА СТУДЕНТИ ОТ ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” УЧАСТВАХА В МЕЖДУНАРОДНАТА ПРАВНА СЕДМИЦА В ЛЬОВЕН В БЕЛГИЯ. Търновските младежи пътуват до Белгия за четвърти път по покана на Католическия университет. Диана Дженкова от II курс и петокурсниците Василена Георгиева, Виктория Обретенова и Христо Георгиев са работили седмица заедно със свои колеги от юридически факултети от осем европейски държави, между които Финландия, Франция, Испания и Белгия. Основна тема на седмицата тази година беше регламентът за защита на личните данни, чието влизане в сила предстои през май 2018 г.

В програмата са били включени и лекции, свързани с институционалната рамка на Европейския съюз и начина на водене на дебати. Пред студентите са говорили бившият министър-председател на Белгия Марк Ейскенс, както и Франс Ван Дале, бивш представител на Белгия в ЕС и съветник на белгийския крал Филип. Лекцията, свързана със защитата на личните данни в България, е изнесъл ръководителят на българската група гл. ас. д-р Христо Орманджиев, който е преподавател във Великотърновския университет.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!