100 автомобила идват за "Трабант фест" в старата столица | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

100 автомобила идват за „Трабант фест” в старата столица

Публикувана на: 13.03.2018г. 2036 прегледа

ТРАБАНТИ, ПРЕМЕНЕНИ КАТО ПОЛИЦЕЙСКА КОЛА, ДЖИП, ЛИМУЗИНИ, КАБРИОЛЕТИ, ПИКАПИ, ПРИСТИГАТ В СЪБОТА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. По традиция няколко дни преди празника на града, ентусиастите от ретроклуб „Трабант-Велико Търново” организират за девети път популярния „Трабант фест”. Атрактивното събитие започва в 10 часа.

Повече от 100 трабанта ще дойдат за няколко часа в старата столица и първо ще бъдат паркирани зад сградата на Военния клуб, където е регистрацията на автомобилите и шофьорите. След това всички трабанти ще бъдат построени като на парад пред общината, където отец Асен ще благослови всички участници да бъдат здрави и да имат стотици хиляди безаварийни километри. След дефилето пред общината трабантите ще тръгнат на почетна обиколка. От центъра на града ще стигнат до Царевец, откъдето ще се върнат отново по главната улица. Последната им спирка е Военният университет „Васил Левски“, където ще бъдат обособени писта и паркинг. Там шофьорите ще демонстрират скоростта и въобще уменията на своите автомобили пред публика.

ОТ 1963 Г. Е НАЙ-СТАРИЯТ ТРАБАНТ, КОЙТО ЩЕ УЧАСТВА ВЪВ ФЕСТА ТАЗИ ГОДИНА. НАЙ-СЪВРЕМЕННИЯТ Е ПРОИЗВЕДЕН 1990 Г. И Е ЧЕТИРИТАКТОВ. Негов собственик е търновецът Ивайло Антов, който продължава да е най-сериозният колекционер на тази марка автомобили. Неговите трабанти са вече 78 и всички са в движение. Последната си кола, която той определя като безценна, Ивайло купил на магия от румънския OLX. Собствениците били семейство унгарец и румънка, с които търновецът трудно се разбрал, защото и тримата не намерили един език, на който всички да говорят. Затова се наложило Ивайло да ползва гугъл преводач. „И пак не бях сигурен какво купувам, защото бях виждал трабанта на четири снимки само. Пратих парите, обявата тутакси изчезна и аз вече нямах представа ще имам ли трабант, или съм си дал парите един Бог знае къде“, признава Ивайло Антов. 25 дни по-късно обаче трабантът успешно се приземил при новия си собственик.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ СРЕД ТРАБАНТИТЕ ТАЗИ ГОДИНА ЩЕ ИМА И ПОЛИЦЕЙСКА КОЛА. Той пристига от Ботевград, оцветен в бяло и зелено. Тук ще дойде и прочулият се вече трабант джип с гребло, който участва в изриването на големия сняг в София само преди няколко дни. Трабанти ще пристигнат от Румъния, Германия, организаторите се надяват и сега в старата столица да пристигнат семействата от Франция, Гърция и Англия, които живеят в селище между Габрово и Дряново.

Своя трабант за пореден път ще представи и народният представител доц. Милен Михов, който е председател на ретроклуб „Трабант-Велико Търново” и който се оказва, че е най-старият собственик на трабант във Велико Търново. Доцентът има колата си от 1987 г.

С. БОЯНОВА

loading...

Коментари за "100 автомобила идват за „Трабант фест” в старата столица"

  • 14.03.2018 в 6:08

    Тия Глупаци да ги ЗАБРАНЯТ, гтрого!!!! Знете ли КАК, тТРООВЯТ Въздуха,,,,не може да се диша, какво да му гледаме,…….

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!