Горещи новиниНовини

Договориха втори паяк за Велико Търново, ще отнася по две коли наведнъж

Плевенска фирма доставя за 60 хил. втората машина

 

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ТРЪГВА НОВ ПАЯК, КОЙТО Е ДОСТА ПО-МОЩЕН ОТ ДОСЕГАШНИЯ И ЩЕ ОТНАСЯ НАВЕДНЪЖ ПО ДВЕ КОЛИ, ВКЛЮЧИТЕЛНО И ТЕЖКИ ДЖИПОВЕ. За машината вече бе направена обществена поръчка за доставчик, която е спечелена от плевенската фирма „Си ем ай“ само преди броени дни. До края на месеца тя ще достави новия репатриращ автомобил, който ще е от марката „Ман“. Возилото е втора ръка, произведено през 2000 година, но с впечатляващи характеристики и състояние. Освен по-мощен подемник, то ще разполага и с допълнителна платформа за втора кола, което увеличава ефективността „Затягаме контрола, включително и в почивните дни и нощем. Двата паяка ще работят заедно и ще обхващат по-големи райони“, информира шефът на общинското дружество „Организация на движението, паркинги и гаражи“ Иван Ламбов.

В МОМЕНТА ФИРМАТА ИМА ЕДИН СПЕЦИАЛИЗИРАН АВТОМОБИЛ ЗА РЕПАТРИРАНЕ НА НЕПРАВИЛНО СПРЕЛИ КОЛИ. МАШИНАТА Е „ИВЕКО“ И БЕ КУПЕНА ПРЕЗ 2014 г., за да замени допотопния общински паяк, който се ползваше дотогава. Според Ламбов през последната година работата на фирмата по контрола на спирането е нараснала неимоверно. Сегашният паяк прибира ежедневно по 15 – 20 коли, като работи и нощем, както и в почивните дни. Сигналите на специализирания телефон 112 обаче нарастват и това е една от причините да е нужен втори паяк. „Непрекъснато ни викат по сигнали. Проблемът с неправилното паркиране се разраства и по кварталите. Нарушителите спират пред гаражи, търговски обекти, зелени зони и на други нерегламентирани места и създават опасност за останалите. С един паяк не можем да осъществяваме контрола и затова е нужен още един“, обобщи Ламбов.За последната година дружеството, което обслужва и зоните за кратковременно паркиране на територията на града, е на печалба от 55 хил. лв. Ламбов е категоричен, че нов автомобил за репатриране на неправилно паркирали, включително и в труднодостъпни места, може да бъде взет със собствени средства. 42 лв. е таксата за освобождаване на всеки неправилно паркирал, чиято кола е отнесена от паяка. Отделно се плаща и по 2 лв. на час за престой на общинските наказателни паркинги под крепостта Царевец и до паровата централа в Старото военно училище.

Стилян НАЙДЕНОВ

9 thoughts on “Договориха втори паяк за Велико Търново, ще отнася по две коли наведнъж

 • ЖИВЕЯ НА УЛ.КОЗЛУДУЙ,НА КОЯТО ВЕЧЕ НЯМА МЯСТО ЗА ПАРКИРАНЕ.НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА МИ ОТГОВОРИ КЪДЕ ДА СИ ПАРКИРАМ АВТОМОБИЛА,НА КОЙТО РЕДОВНО СИ ПЛАЩАМ ДАНЪКА И ВИНЕТКАТА? НЕ МЕ БЪРКА И ДА ВЪРВЯ 400-500 М.,НО НЕ ИСКАМ ДА ВЛИЗАМ В КОНФЛИКТ СЪС СЪСЕДИТЕ. МОЖЕ БИ ДРУГАРЯ ЛАМБОВ ИМА ОТГОВОР.А,ДРУГАРЮ ЛАМБОВ?КЪДЕ? НАЛИ ТИ ОТГОВАРЯШ ЗА „Организацията на движението, паркингите и гаражите“

  Отговор
 • Време е тия дето одобриха презастрояването на града ни последните 15г да бъдат публично обесени !!!
  Тия хора съсипаха живота и нервите на десетки хиляди хора – стари и нови жители в блоковете.

  Отговор
 • Ще сложат знаци забранено паркирането и по паркингите за да има работа за новата машина

  Отговор
 • Човек трябва да има способноста от време на време да може да се погледне от страни – как изглежда в очите на хората,съседи,приятели или непознати. В моите изглеждате жалки но алчни и безскруполни .

  Отговор
 • Автомобил се паркира на частен имот или там, където не е забранено. Винетката, данъка, постоянния адрес на собственика не пораждат правни последици свързани с паркирането на МПС.

  Отговор
 • В место да се купуват “паяци” не е ли по добре да се инвестира в изграждане на нормален паркинг в града, защото за съжаление няма такъв! Градът е отвратителен в транспортно отношение!

  Отговор
 • Браво! Така трябва! Страшно много наглеци се събраха в този град, които си нямат хал хабер как се паркира и въобще не им пука за останалите. Дано паяците си свършат работата!

  Отговор
 • Много от пътните знаци са поставени безсмислено, като че ли, за да предизвикват хората, да ги нарушават, за да бъдат глобявани! Напр. на ул. “Бачо Киро”, която е достатъчно широка, при това еднопосочна е забранено спирането срещу полицията! ЗАЩО!?… И никой не спазва знака, защото просто е поставен безсмислено… Разбира се рискът от глоба съществува! ЗАЩО?! Може би ще ми отговори някой !?….

  Отговор
 • ПАЯЦИТЕ ДА ВЗЕМАТ ДА СИ ВЪШАТ РАБОТАТА.СТИГА САМО ГЛУПОСТИ СА ВЪРШИЛИ. ВДИГАТ НИКОМУ НЕПРЕЧЕЩИ АВТОМОБИЛИ,СПРЕЛИ ОТ НЕДОГЛЕЖДАНЕ В НАРУШЕНИЕ НА ЗНАКА-НЯМА ЛОШО,АМА КРЪСТОВИЩАТА СА ПЪЛНИ СЪС СПРЕНИ АВТОМОБИЛИ,ПРЕЧЕЩИ НА ВСЯКАКВА ВИДИМОСТ И ВКЛЮЧВАНЕ В ДВИЖЕНИЕТО И НИКОЙ НЕ ГИ ЗАКАЧА. ВИЗИРАМ АВТОМОБИЛИ ,НАСПРЕНИ НА КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛ.”СИМЕОН ВЕЛИКИ” И УЛ. “ПОЛТАВА ТОЧНО ПОД ЗНАКА “СТОП” И ВЕДНАГА СЛЕД НЕГО НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА, АВТОМОБИЛИТЕ, СПРЕНИ НА КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛ.”ПОЛТАВА” И БУЛ. “БЪЛГАРИЯ” , АВТОМОБИЛИТЕ,СПРЕНИ НА КРЪСТОВИЩЕТО НА УЛ….С УЛ “ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ” -ПРЕД ТЕХНИКУМА ПО ТУРИЗЪМ, НАСПРЕНИ ПОД САМИЯ ЗНАК “СТОП” И НИКАКВА ВИДИМОСТ ЗА ИДВАЩИТЕ ОТ УЛ.”Ц.ЦЕРКОВСКИ ” АВТОМОБИЛИ. НАСПРЕНИТЕ НА КРЪСТОВИЩЕТО ПРЕД ЗАВЕДЕНИЕТО ЗА БЪРЗО ХРАНЕНЕ ДО ПАМЕТНИКА “МАЙКА БЪЛГАРИЯ” /ДИСКОТЕКА ПАЙНЕР/. ДА ИЗБРОЯВАМ ЛИ ОЩЕ???????

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *