Сексът помага срещу махмурлук

Ако страдате от сутрешен махмурлук след тежък вечерен запой, но въпреки непоносимото главоболие не ви липсва мерак за секс, отдайте му се, препоръчват британски специалисти, цитирани от в. „Дейли стар“.
Сутрешната интимност е отлично средство срещу препиване, и в частност срещу съпътстващото го главоболие, обяснява Никол Праус, специалистка по невронауки от биотехнологичната компания „Либерос“.
По време на секс се отделят ендорфини, които действат върху централната нервна система като естествено болкоуспокояващо и облекчават главоболието.
„Мачкането на чаршафите“ не само помага срещу махмурлук, но и като цяло повишава прага на поносимост към болка и освен това стимулира имунната система, напомня специалистката.
„Оргазмът увеличава активността на NK-клетките – лимфоцити, известни като клетки естествени убийци, които осигуряват имунна защита“, казва Никол Праус.
Ако партньорът или партньорката ви не са „на линия“ за сутрешен секс срещу махмурлук, не се притеснявайте – предишни проучвания са показали, че кулминацията в половия акт е по-интензивна, когато е постигната чрез самозадоволяване

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.