31 четения

ВРЕМЕТО: Петък и събота много топло, от неделя чувствително застудява

През нощта ще има незначителна облачност до ясно време. Ще бъде почти тихо. Минималните температури ще бъдат между 3 и 6. За В. Търново се очаква минимална температура около 4 гр. През по-голямата част от деня ще има значителна облачност. Само на отделни места е възможно да превали слаб дъжд. Вечерта облачността ще намалее. През деня ще духа слаб вятър от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 16 и 19. За В. Търново се очаква максимална температура 19 гр. Атмосферното налягане ще се понижава. На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 25.0 през 2011 г., а най-ниската измерена минимална температура е минус 8.7 през 1987 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 28 минути и ще залезе в 18 часа и 25 минути. Фаза на Луната: едно денонощие преди новолуние.

В събота през деня ще има незначителна до променлива облачност. През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи и ще превали дъжд. През деня ще духа слаб до умерен вятър от югоизток. Температурите ще бъдат над средните за сезона. Минималните между 6 и 9, максималните между 18 и 23.

В неделя, понеделник и вторник ще има значителна облачност с превалявания от дъжд, във вторник от дъжд и мокър сняг. Ще духа умерен до силен вятър от запад-северозапад. В сряда и четвъртък ще има променлива облачност с временни увеличения до значителна. В сряда ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. В четвъртък вятърът ще бъде слаб от северната четвърт.

Температурите в неделя и понеделник ще започнат да се понижават. Минималните температури ще бъдат между 3 и 6, максималните – между 8 и 11. Във вторник, сряда и четвъртък понижението на температурите ще продължи. Минималните температури ще бъдат между 0 и 3, максималните между 4 и 7.

Над западните и централни части на Стара планина в петък ще има значителна облачност и предимно над западните части на планината на места ще превали дъжд, над 2000 м сняг. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще се повишат вечерта до около 10 гр. В събота ще преобладава време с променлива облачност. През нощта срещу неделя облачността ще се увеличи и ще превали дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от юг-югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 14. От неделя до вторник ще бъде облачно с превалявания от дъжд в неделя и понеделник и от сняг във вторник. Ще духа умерен до силен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще се понижават до около 6 в неделя и понеделник и до 3 във вторник. В сряда и четвъртък ще преобладава време със значителна облачност и умерен до силен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще се понижават до около минус 1 гр. в сряда и до минус 4 в четвъртък. Температурите на 2000 м през целия период ще бъдат с около 5 гр. по-ниски от тези на 1200 м.

НИМХ – Филиал Плевен, ХМО – В. Търново

Дежурен синоптик: Николай Ятански

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *