Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 16 – 22 март

Пролетта пробужда нови идеи, настроения и нагласи; поглеждаме света от друг ъгъл и се втурваме в реализация

 

Здраве: Време е за „събуждане” от зимен сън. Прекарвайте повече време навън, радвайки се на все по-хубавото време и все по-светлата част от денонощието. Грабете слънчева и позитивна енергия, за да сте бодри, здрави и щастливи, а и да преборите умората, която традиционно чувстваме около дните на новолуние. Днес и утре не си внушавайте болести, а лекувайте психиката си чрез разходки и добро настроение. В неделя и понеделник избягвайте да стоите пред телевизора или компютъра, а смело излезте из природата. Използвайте телефона си не за разговори с приятели, а за направата на живописни снимки. Радвайте се на всичко, което ви обгръща. Във вторник, сряда и четвъртък се пазете от настинки, защото въпреки повишаващите се температури, тялото все още не е свикнало с резките промени. Обличайте се според сезона.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са от неделя до четвъртък. Заради фазата на Луната растежът се ускорява. Неблагоприятни дни: петък и събота. Коламаска можете да направите в дните от вторник до четвъртък. Масажи: Ароматни масажи – четвъртък. Лечебни масажи за отблокиране на различни блокажи в организма – вторник и сряда. Обеци и татуировка: Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: петък, събота. Неблагоприятни дни за поставяне на обеци – няма такива. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня в четвъртък.

Хранене и диета: Започнете да включвате повече пресни салати в менюто си и избягвайте мазните храни. Подгответе се за пролетта и намалете количеството на порциите. От утре Луната е нарастваща и не благоприятства стартирането на диети. Днес и утре пийте повече течности. В неделя и понеделник включете белтъчини в менюто си – леки меса, яйца и сирене, придружени с обилно количество салати от пресни плодове и зеленчуци. Във вторник и сряда си пригответе варива от боб, леща, нахут, киноа или елда. В четвъртък е ред на полезните мазнини, набавени от маслини, зехтин, авокадо. Включете тези продукти и разнообразете менюто си с експеримент от салати или сготвени ястия. За любителите на лунната диета – тя стартира утре в 13.11 часа и продължава до неделя в същия час.

Основни звездни аспекти: През тази седмица Луната гостува в Риби, Овен, Телец и Близнаци, а Слънцето навлиза в Овен във вторник, 20 март, с което поставя началото на астрономическата пролет. Да внимават всички, родени в някой от тези знаци, защото за тях седмицата е от особено важно значение. Важна се очертава да бъде и за представителите на останалите знаци, защото тя пробужда нови идеи, нови настроения и нагласи. Новолунието в Риби е предшественикът всичко това да се случи. В петък и събота се постарайте да приключите с някои колебания, които ви бяха обсебили в последно време, за да можете от неделя нататък да прекрачите прага на своето ново мислене и емоционално прераждане. Всички се нуждаем от емоционално прераждане, а в средата на март планетите ни даряват с множество шансове това да се случи. Навлизането на Марс в Козирог в неделя, 18 март, е клечката кибрит, която ще подпали енергиите на кардиналните знаци. Точно такава – кардинална – е картинката на седмицата, озарена от лъчите на Първата пролет. Във вторник, 20 март, Слънцето навлиза в Овен, а там вече има струпване на планети. Ниски и високи честоти се срещат, за да образуват дългоочакван и желан импулс. Измъкване от стари ситуации, поглеждане света от друг ъгъл, скъсване на окови и втурване в реализация – това е малка част от описанието на първата пролетна седмица. Пролет е, нов късмет се ражда!

 

ОВЕН

Земетресение

Вече стана ясно, че вие сте изправени пред дилеми и възможности да разрешите проблемите си, само като се изправите срещу тях и ги елиминирате. Новолунието в Риби изисква да мобилизирате на максимум мисловната си енергия и да изградите плановете за настъпващата пролет. Марс, вашият управител, тази седмица навлиза в Козирог, откъдето ви отправя сериозни провокации и в служебен, и в личен план. В службата става напечено, защото от вас се иска да предприемате рискове и да поемате отговорности за всичко, което вършите. Ставате основни действащи лица. В личен план планетата пали фитила на скрити страсти. Агресирате не защото вашите близки ви дразнят, а защото тъкмо пред тях чрез гнева си изказвате подсъзнателните си страхове от всички промени, които ви се случват в професионалното поприще. А там в следващите два месеца почвата се тресе. Внимавайте, къде стъпвате.

 

ТЕЛЕЦ

Действайте

За вас следва доста раздвижена седмица. Новолунието в Риби е причина да търсите разширяване на контактите и нови социални среди, сред които да се чувствате одобрени и почитани. Внимавайте, защото ретроградният Юпитер ви подтиква да надценявате силите и да се заемате с неща, които не са съвсем за вас. Затова внимавайте какво предприемате през тази седмица. Венера вече се освобождава от схватката на Сатурн, в която беше попаднала през последните десет дни. Пред вас хоризонтите се разчистват, а с навлизането на Марс в Козирог и силите ви ще се възвърнат. Следват два месеца на по-добри времена и шансове за развитие, които не бива да изпускате. Първа пролет изисква от вас активност, борбеност и концентрация. Прицелете се в нещо, което ви е по силите и действайте.

 

БЛИЗНАЦИ

Мислете дългосрочно

Седмицата, която следва за вас, ще съпътства съвсем логично последствията от всичко, което ви се случи през последните шест-седем дни. Отново трябва да сте готови за изненади и неочаквани рокади, но всичко това не бива да ви поставя в патова ситуация, а напротив – да ви обнадежди. Динамиката около вас е осезаема, нещата започват да се случват и в средата на март можете да постигнете повече, отколкото сте очаквали. Новолунието в Риби е предшественик на шеметни професионални промени и завоевания, които ще са светкавични, а синусоидата на техния интензитет ще е доста променлива. Първо, ще промените нещо, след това идва затишие заради ретроградния Меркурий в края на март и до Великден. След това отново ще наберете скорост. Затова мислете дългосрочно, сега планетите изискват тъкмо това от вас.

 

РАК

Отстоявайте мнението си

За вас тази седмица е предшественик на шеметни и бурни промени на работното място и в сферата на професионалната ви реализация. Мислите широкомащабно и всеобхватно, като, разбира се, поставяте личния си интерес в центъра на действията. Това от своя страна ще ви постави в ситуация на опозиция спрямо гледните точки и мнението на другите. Ще трябва да се примирите, защото в следващите два месеца нещата ще стоят тъкмо по този начин. Сега трябва да се проявите като твърди характери, изградени, за да отстоявате своето мнение. Новолунието в Риби ще отключи нов начин на мислене и проявление, а опонирането само ще тренира вашата издръжливост. В краткосрочен план – една седмица напред считано от днес, ви чака важна професионална реализация. Не я изпускайте.

 

ЛЪВ

Събуждат се силите ви

За вас следва доста динамична и активна седмица. Новолунието в Риби има за цел да заостри вниманието ви върху важните въпроси, които касаят същински аспекти от живота ви. Това е и причината към момента да сте страшно задълбочени в своите собствени мисли и да не обръщате внимание на околния свят. Той ще заслужи вниманието ви след неделя, когато Марс навлиза в Козирог. В съвкупност с Първа пролет за вас идва време на нови мечти, амбиции и надежди. Сега е активирана сферата на социалния ви живот и е съвсем логично да искате да пътувате, да се разнообразявате и да опознавате нови места и светове. Вие сте отворени и готови да поемете един доста значим риск, но все пак го премерете с възможностите си, за да не се окаже в края на месеца, че сте се надценили неправомерно.

 

ДЕВА

Разширете кръгозора

През идващата седмица вие ще сте доста вглъбени в себе си, във всичко, което правите. Работите задълбочено и сериозно се дразните на всички около вас, които се разсейват или са осеяни от пролетно настроение. Не сте на мнение, че сега е моментът да се губи време. Но все пак не го налагайте и на останалите, за да си спестите сериозни пререкания. Новолунието в Риби е причина да искате определени рокади и размествания в сферата на личния живот и партньорските взаимоотношения. Навлизането на Марс в Козирог ще ви помогне в следващите два месеца да отправите поглед към нови хоризонти и да търсите нови перспективи за реализация. Идва Първа пролет и е време за обновление, а не за ровене в детайли. Разширете кръгозора си, ще ви се отрази по-добре.

 

ВЕЗНИ

Изяснявате стари проблеми

Предстои ви седмица, в която трябва да сте особено предпазливи заради всичко, което се случва около вас. Струпването на планети в Овен ви въздейства доста затормозяващо и вие се чувствате сякаш всички останали са срещу вас. Сякаш сте в опозиция на най-близките си. Имате усещането, че сте недоразбрани и тази мисъл ви преследва навсякъде. Освободете се от нея. Започнете да общувате по-свободно и спокойно. Новолунието в Риби изисква да помислите малко повече за здравето си – прием на витамини, разходки на слънце и спортуване са малки опорни точки, които ще заздравят физическото ви състояние. Навлизането на Сатурн в Козирог ви изправя пред трудности в семейната сфера и през следващите два месеца напомня за стари, недоизяснени конфликти и проблеми, на които е дошъл редът точно сега. Ще ги изясните, но се иска време.

 

СКОРПИОН

Ще подредите живота си

Нещата при вас лека-полека започват да тръгват напред. Юпитер вече набра скорост в ретроградното си движение и е време да намерите начин да сложите доста неща в живота си в ред. Следващата седмица ще ви помогне да започнете подреждането на малките парченца едно по едно. Марс навлиза в Козирог в неделя, където в следващите два месеца ще ви дарява със сили, енергия и амбиция. Ще запали страстта ви да общувате, както и да подмените старите си приятели с нови. Онези, които ви дразнят, е време да излязат от живота ви. Не направите ли тази чистка, очаквайте постоянни конфликти с тях през идните два месеца. Няма смисъл да си го причинявате. Първа пролет идва на 20 март, за да ви дари със сили и ентусиазъм. Започнете да се разхождате повече на слънце, да се движите, за да имате тонус и енергия.

 

СТРЕЛЕЦ

Излизате на светло

В последните дни се чувствахте като изоставени, сякаш никой не разбираше онова, което мислите и правите. Време е да промените тази своя позиция. Ситуацията сега е съвсем различна. В следващата една седмица вие ще имате възможност за разширяване и излизане на светло. Не се крийте от хората, а покажете кои точно сте вие за тях. Навлизането на Марс в Козирог ще ви накара да търсите нови източници на доходи. Някои ще си намерят работа, други ще започнат на второ работно място, при трети се отварят врати за частен бизнес. Възползвайте се от добрите перспективи, които ви дават звездите в този отрязък от време – средата на март. Първа пролет идва с обновление при вас. Поемете глътка въздух и продължавайте смело напред.

 

КОЗИРОГ

Без агресия

Вие сте в подем. За вас следва една доста благоприятна седмица, която ви поставя в центъра на вниманието и в центъра на събитията, които се случват наоколо. Бъдете готови да влезете във вихъра. Трябва да сте дейни и инициативни. От днес до 23 март идва вашето време за действие. Марс навлиза в знака ви, откъдето в следващите два месеца ще ви дарява с енергия и ентусиазъм, но и с огромно количество емоционална нестабилност. Пазете се от различни инциденти, в които можете да попаднете ненадейно. Струпването на планети в Овен в следващите няколко дни ви прави напрегнати и доста нервни на моменти. Очаквайте сблъсъци с хората около себе си, особено когато усетите, че някой застрашава вашите лични интереси. Решавайте конфликтите меко и чрез разговори, без да си служите с агресия.

 

ВОДОЛЕЙ

В прекрасна кондиция

Следва благоприятна седмица за вас. Струпването на планети в Овен ви помага да подобрите самочувствието си и да изградите мост между себе си и другите около вас. Подчертана е сферата на общуването и комуникацията. Обърнете внимание на колегите, приятелите и техните идеи. Новолунието в Риби поставя акцент върху финансовото ви състояние и ви дава възможност да поставите ново начало в деловата или професионалната област, което да ви осигури по-добри доходи до края на първото шестмесечие от годината. Настъпването на Първа пролет във вторник поставя началото на период на бодрост и добро настроение. Като цяло прогнозата е позитивна, защото ще бъдете заобиколени от приятели, ще сте в центъра на събитията и ще имате възможност да извлечете финансова полза от всичко това.

 

РИБИ

Нови възможности

През тази седмица централният фокус в хороскопа ви пада върху новолунието във вашия знак. Това е време на ново начало, нови идеи, страсти и желания. Можете да подемете успешна инициатива, която да доизградите в следващите месеци. Използвайте времето, в което енергията е благоприятна за подобни дела. В неделя Марс навлиза в Козирог, което е второ благотворно влияние във вашия хороскоп. Оттам планетата, даряваща ви със сили и тонус, ще ви направи особено активни и дееспособни. Динамиката става все по-осезаема и темпото се забързва. Във вторник Слънцето навлиза в Овен и настъпва Първа пролет. Струпването на планети в знака прави периода особено важен за вашите финансови намерения и инициативи. Стремете се каквото и да захванете сега, да бъде добре осигурено от финансова гледна точка. Първа пролет ще ви донесе много нови възможности.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

16 март. Симпатични сте, отстъпчиви и много мъдри натури и със своята доброта в минали животи сте натрупали карма, като сте позволявали вашите близки да ръководят битието ви. Почти не сте имали право на свой личен избор. Сега мисията ви е да упражните това свое и човешко право – сами решавайте, какво да ви се случва, накъде да ходите и как да се развивате. Разпростирайте добротата си в строго определени рамки, за да не претърпявате удари, нанесени от хора в най-непосредствена близост до вас. Никога не заемайте първото място където и да е било. Задоволете се с престижа на второто.

Изключително позитивна и незабравимо приятна ще бъде следващата една година за вас. Предстоят ви мигове на щастие, което не сте чувствали от дълго време. Ще обновите средата, в която движите, ще намерите нови приятели. Идеите ви ще се превърнат в планове, а плановете – в реализирани дела. Чака ви много късмет, управлявайте го разумно!

Здраве: Годината предвещава крепко здраве.

 

17 март. Избрали сте си кармична разплата за този живот. Задачата ви е да натрупате материална стабилност, която не сте успели да си позволите в минало прераждане. Целта е не вие да живеете добре, а поколението ви да бъде осигурено. Ето защо не бива да бъдете скромни. Променете мисленето си и насочете усилията си към по-платена работа, към по-добра професионална квалификация. Превърнете парите не в цел, а в средство, което да осигури по-добър живот за онези след вас. Нека целта бъде благото на децата ви, а парите – средството, с което ще ги постигнете.

Предстои ви трудна година, която изисква да бъдете силни, да сте оптимисти и да не губите надежда в миговете, когато ви е тежко. Съберете силите си и противодействайте на всяка поставена пред вас бариера. Крайният резултат е ясен – вашата победа.

Здраве: Възможни са проблеми с кръвообращението.

 

18 март. Тежък кармичен урок трябва да научите вие, които сте родени на тази дата. Егоизмът и себичността са водещи през целия ви живот. Дори когато давате, скритата ви цел е по някакъв начин да си гарантирате изгодата, като направите отсрещната страна да ви е длъжна. Мисленето ви се изкривява до максимата, че светът е създаден, за да ви обслужва. Сблъсъкът на това ваше мислене с мисленето на хилядите други хора в настоящия материален свят ще доведе до най-големите ви разочарования. Егоистичното ви отношение ще ви накара навсякъде да срещате егоизъм. Използваческият ви маниер ще ви обрече и от вас вечно да се търси ползата. В един момент ще ви липсват чувствата, сантименталностите и емоционалността, която ви е така нужна, за да съществувате. Ето това ще бъде най-тежкото наказание за вас, ако не се промените и ако не преиначите схващането си за социални отношения.

Навлизате в прекрасна година на промени и нови начинания. Действайте внимателно, защото това, което успеете да промените в тази година, ще ви държи влага в следващите девет. Направете малките стъпки към успеха, вместо да се втурвате през глава към него.

Здраве: Възможни са проблеми с белите дробове и бронхите, ако сте пушачи, с малко повече воля ще успеете да преборите порока.

Станислав КЛИМЕНТОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *