11 четения

Студенти, предприемачи и местна власт дискутираха възможностите за развитие на малкия бизнес

30 ПРЕДСТАВИТЕЛИ НА БИЗНЕСА, СТУДЕНТИ, КЛУБОВЕ, ОБЩНОСТИ И МЕСТНАТА ВЛАСТ СЕ СРЕЩНАХА ВЧЕРА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Старата столица домакинства за първи път Европейска седмица на предприемачеството, която е част от глобалната инициатива Startup Europe Week.

Невен Боянов от Клуба на програмистите във Велико Търново, Григор Димитров от Start It Smart и Ваня Димитрова от доброволчески клуб „Заедно успяваме” представиха своите клубове и общности по време на срещата в Ритуалната зала на търновската община. Представителят на общината Павел Христов разказа за възможностите за предприемачество и развиване на малък и среден бизнес в града и потвърди желанието на общината да подкрепя инициативи на местни предприемачески общности.

Във втората част от събитието гости бяха Явор Киряков от „Университет за деца”, както и Гергана Маркова и Тодор Захариев от „ЕГТ Интерактив”. Седмицата на предприемачеството тази година се провежда паралелно в повече от 300 града в Европа, девет от които в България. Събитието е проект на Европейския Съюз за развитие на предприемачеството и стартъп компаниите в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!