Горнооряховският кмет посрещна участниците на световните игри в Катар

Щандът на ломоносовци в Доха с розово масло, суджуци, мед, баници и мартеници бил буквално разграбен

 

Кметът на общината инж. Добромир Добрев посрещна отбора по хандбал на ПГЕЕ „М. В. Ломоносов“, който представи България на Световните ученически игри в Катар. В срещата в Гербовата зала се включиха още заместник-кметът Йорданка Кушева, директорът на училището Милена Димитрова, която бе водач на българската група, както и учителката по физическо възпитание Искра Благинова. В Катар отборът бе придружен и от треньора на ХК „Локомотив“ Йордан Димитров.

Хандбалистите на ПГЕЕ заминаха за Доха, след като спечелиха финалите на Ученически игри за юноши VІІІХ клас миналата година. В крайното класиране в Катар горнооряховските хандбалисти останаха 15-и след 4 загуби и 3 победи.

„Подобни участия могат само да ви мотивират. Вие сте доказателство, че и спорта и училището ви се развиват много добре и вървят напред. Вашите учители и треньори са страхотни педагози и могат да ви дадат и да ви научат на най-доброто“, обърна се към момчетата инж. Добрев. Хандбалистите разказаха за участието си, за организацията на първенството, за впечатленията си от Катар, за новите приятелства. Най-тежка за момчетата е била първата среща срещу Франция, за която те излезли само 4 часа след дългото си пътуване. Но пък опитът, който натрупали, се оказва много ценен за тях.

Извън спортните битки всички отбори са имали и ден в пустинята, където яздили камили, а после и вечер на нациите. Организиран бил и културен фестивал с базар, на който се предлагали характерни за всеки народ ястия и предмети. Нашият щанд с розово масло, суджуци, мед, баници и мартеници бил буквално разграбен, а момчетата пък облекли народни носии и показали българско хоро.

„Нашето училище е едно от малкото в страна, което е участвало на световни първенства в няколко вида спорт – хандбал, тенис на маса, футбол и баскетбол“, споделиха по време на срещата „ломоносовци“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.