Започва мащабен ремонт на аграрната гимназия „Цанко Церковски“ в Павликени

1, 3 МЛН. СЕ ВЛАГАТ ЗА ГОЛЯМ РЕМОНТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА ГИМНАЗИЯ ПО АГРАРНИ ТЕХНОЛОГИИ „ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ“ В ПАВЛИКЕНИ. Символично първото парче от изолацията на стената положиха кметът на общината инж. Емануил Манолов и изпълнителният директор на фирмата изпълнител на инженеринга Владислав Георгиев. Реконструкцията е по проект от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Проектът включва въвеждане на мерки за енергийна ефективност в учебната сграда и работилницата, с което ще се постигане клас на енергийна ефективност „В” и съществено подобряване на условията за обучение.

„ГИМНАЗИЯТА Е ВАЖНА ЗА ОБЩИНА ПАВЛИКЕНИ, ТЪЙ КАТО ПОДГОТВЯ КАДРИ ЗА ОСНОВНИЯ ИКОНОМИЧЕСКИ ОТРАСЪЛ НА РЕГИОНА – СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО. ОСВЕН ТОВА ВРЪЗКАТА НА ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ НАШИТЕ СЪГРАЖДАНИ С УЧИЛИЩЕТО Е И СИЛНО ЕМОЦИОНАЛНА. През почти столетната му история тук са получили образование, осигуряващо начален старт и последваща достойна реализация, хиляди деца“, каза кметът инж. Емануил Манолов. Той припомни, че в гимназията са въведени нови и перспективни специалности, съответстващи на нуждите от професионални знания и умения, отговарящи на изискванията на пазара на труда.

Това е поредният проект на община Павликени, който ще допринесе за по-приветлив облик на общината, за по-чиста околна среда и подобряване условията за живот и работа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *