Свилен Митрофанов с две шампионски титли и два рекорда от Балканиадата в Белград

С три медала от Балканското първенство по лека атлетика за ветерани се завърна Свилен Митрофанов. Надпреварата се проведе на закрита писта в Белград. Великотърновският треньор и състезател стартира във възрастовата група 50+ за втора година. Митрофанов победи в спринта на 60 метра, като записа лично постижение – 7,94 секунди, което е и републикански рекорд. В сръбската столица великотърновецът бе най-бърз и на 200 метра с време – 26,07 секунди, ново най-добро национално постижения във възрастовата група и дисциплина. Свилен Митрофанов стартира и за националната щафета на 4х200 метра, с която се окичи със сребро. Победители станаха бегачите от Гърция.

За него Балканиадата в Белград бе 19-а в кариерата. От най-силния лекоатлетически форум на полуострова състезателят от старата столица е спечелил до момента 33 медала, от които 8 златни, 15 сребърни и 10 бронзови.

„Балканиадата бе най-добре организираната досега, в която съм участвал. Стартирахме на отлична писта за лека атлетика с 8 коридора и четири коридора с леки виражи. След тежката травма през есента и неучастието ми на Балканиадата в Стара Загора, сега отидох да покажа кой е най-бързият в спринта в тази възрастова група 50+.”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.