Немските дарители от "Помощ за България" с нови благотворителни жестове | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Немските дарители от „Помощ за България” с нови благотворителни жестове

Публикувана на: 19.03.2018г. 1146 прегледа

Немски дарители посетиха МБАЛ „Свети Иван Рилски“ в Горна Оряховица, за да се запознаят как върви изпълнението на ремонтите в детско отделение, които се финансират от тяхната организация „Помощ за България“. Благодарение на близо 22 хил. лева, осигурени от фондацията, вече има напълно ремонтирани осем бокса в кърмаческия сектор на отделението по педиатрия. В още три бокса вървят довършителни работи, като за приключване на ремонта в тях до края на март от „Помощ за България“ ще приведат още средства.

Гостите останаха удовлетворени от ремонтите, а домакините ги посрещнаха с почерпка и торта с надпис „Помощ за България“. Управителят на болницата д-р Иван Иванов благодари на германците Юрген Мюлер, съпругата му Риа, българският сътрудник Изабел Шимидова и на съпровождащите ги трима доброволци за поредния жест.

Благодарение на организацията за две години са напълно ремонтирани санитарният възел на стойност 12 000 лева и млечната кухня, която бе оборудвана с нов санитарен фаянс, теракота, нови шкафове. Закупена е и бяла техника – бойлер, хладилник и микровълнова печка за около 6000 лева в отделението по педиатрия.

Дарителите от много години подпомагат домове и болни деца от Великотърновска област. При сегашната си визита те са посетили Кризисния център в Балван, където са зарадвали 12 девойки, на които са осигурили пари за дрехи, обувки и различни нужди и са ги почерпили в пицария във Велико Търново. В Помощното училище „Теодосий Търновски“ пък са раздали над 200 пакета с лакомства за наближаващия Великден. В училището продължава и програмата „Втора закуска“, финансирана от организацията. В Дома за деца с умствена изостаналост в Илаков рът благодетелите са предоставили средства за закупуване на голямо количество хранителни продукти. В Елена са се срещнали и с кмета инж. Дилян Млъзев и са посетили социалния патронаж.

В Дома за деца, лишени от родителски грижи, в Ново село немските благодетели са осигурили и монтирали огромна люлка за почивка  и релакс. За нуждите на сензорната стая за терапия са дарили сензорни и двигателни съоръжения и материали. За питомците в дома германците са организирали и малък празник с барбекю сред природата.

loading...

Коментари за "Немските дарители от „Помощ за България” с нови благотворителни жестове"

  • 19.03.2018 в 19:21

    Чудесен екип. Познаваме лично част от хората, работещи в него, защото в продължение на няколко години доставяха специални храни от Германия за внука ни Божидар. Четем с радост за всеотдайността им, с която продължават да работят. Благодарни сме им от сърце и им желаем здраве.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!