Петер Хьофингер стана „доктор хонорис кауза” на Свищовската академия

Стопанска академия „Димитър А. Ценов” удостои с почетното звание „доктор хонорис кауза” Петер Франц Хьофингер – член на Управителния съвет на „Виена Иншурънс груп”, председател на Надзорния съвет на „Булстрад Виена Иншурънс груп” – България, и „Булстрад Живот Виена Иншурънс груп” АД, България. Тържествената церемония за връчване на почетните символи се състоя в аулата на свищовското висше училище.

Петер Франц Хьофингер отговаря пряко за бизнеса на компанията в Албания (вкл. Косово), Беларус, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Унгария, Македония, Молдова, Черна гора и Сърбия. Отговаря също така за развитието на презастрахователния международен бизнес на групировката, за развитието на здравното осигуряване в Централна и Източна Европа, и за инициативи, свързани с предлагане на застрахователни продукти на малки и средни предприятия.

Петер Хьофингер се удостоява с почетното звание „за значим принос към процеса на конвергенция между образованието и бизнеса”, както и към теорията и практиката в сферата на застраховането.

В чест на новия почетен доктор Първи български хор изпълни „Многая лета”. Петер Хьофингер благодари за оказаната му чест и изнесе академично слово на тема „Възможности и предизвикателства, свързани с дигитализацията в застраховането”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.