Поставиха гардероб за бедни в Горна Оряховица

Гардероб, в който всеки може да остави дрехи за хора в нужда, социално слаби и бездомни, бе поставен в Горна Оряховица. Той е по инициатива на младежкото обединение „ОтГОворните”, което се стреми да помага за подобряването на живота на горнооряховци чрез благородни кампании и да дава добър пример на младото поколение.

Гардеробът се намира в тунела на центъра на града, зад киното, и е отворен 24 часа в денонощието. Чрез инициативата ще се преустанови ровенето в контейнерите за търсене на нещо за обличане, а изискванията за дарителите са, дрехите, които оставят, да са чисти, изпрани и здрави. За бедните пък от групата апелират да вземат толкова дрехи, отколкото наистина се нуждаят. В гардероба могат да се оставят и обувки.

Гардероби за бедни има още в София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Враца и други, но там каузата е по инициатива на БЧК.

Галина ГЕОРГИЕВА

4 thoughts on “Поставиха гардероб за бедни в Горна Оряховица

 • 19.03.2018 в 15:43
  Permalink

  при бай Тошо нямахме нужда от такива гардероби, ама сега таз пуста демократизация докъде ни докара

  Отговор
 • 19.03.2018 в 18:50
  Permalink

  I have many items from the PRIATELI VELIKO TARNOVO FOUNDATION shop in Veliko Tarnovo which has now closed. I will be very pleased to donate them once I can arrange transport

  Отговор
 • 20.03.2018 в 10:49
  Permalink

  Браво! Няма да ги хвърляме в контейнера за горене ,а после ще ровим за други в 2-ра употреба…

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *