Развръзка. До месец събарят барбекю, басейн и ограда, вдигнати незаконно върху водопровода на 120 хиляди търновци | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Развръзка. До месец събарят барбекю, басейн и ограда, вдигнати незаконно върху водопровода на 120 хиляди търновци

Публикувана на: 19.03.2018г. 3347 прегледа

Случаят отприщва повсеместна проверка за незаконни постройки по протежението на водопроводната мрежа

 

ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ЗА ПРЪВ ПЪТ СЪБАРЯТ ПРИНУДИТЕЛНО ЛУКСОЗНИ ИМОТИ, ИЗГРАДЕНИ ПРОТИВ СТРОИТЕЛНИТЕ НОРМИ. До края на април трябва да бъдат съборени луксозно барбекю, частен басейн и масивна ограда, която ги заобикаля. Случаят нашумя след публикация на „Борба” за това как бизнесмен е изградил луксозното си имение край Присово, директно върху главния водопровод от яз. „Йовковци”, който осигурява питейна вода на над 120 хиляди души. Статията предизвика реакция на много институции, а от Община Велико Търново и „ВиК Йовковци” започнаха проверка. Резултатите от нея бяха оповестени миналия петък от зам.-кмета проф. Георги Камарашев.

„Съставени са три констативни протокола за съоръжения, които нямат търпимост съгласно Закона за устройство на територията. Те ще бъдат връчени на собственика. Той ще има право да обжалва и ще му направим предписание да премахне обектите”, съобщи на брифинг зам.-кметът проф. Георги Камарашев. По негови думи освен барбекюто и басейна ще се събаря и масивната ограда около къщата.

„Собственикът на имота е съдействал за проверката, приел е констатациите и едва ли ще обжалва. Ако не премахне незаконното строителство в 14-дневен срок, следва принудително събаряне, но смятам, че до тази крайна мярка няма да се стигне. Той трябва да си направи проект за премахването и депонирането на отпадъците, както е по закон”, информира проф. Камарашев. Зам.-кметът подчерта, че собственикът на имението има позволителни само за вилата, която няма да се пипа.

СЛУЧАЯТ С ИМЕНИЕТО ВЪРХУ ВОДОПРОВОДА ОТПРИЩВА ПОВСЕМЕСТНИ ПРОВЕРКИ

Община Велико Търново и ВиК започват и масирани проверки по цялото протежение на магистралния водопровод от язовир „Йовковци” до Велико Търново. Целта на инспекцията е да се установи дали по тръбата и регламентирания й сервитут има и други незаконни постройки като имението, част от което подлежи на събаряне.

С. МАРИНОВ

 

loading...

Коментари за "Развръзка. До месец събарят барбекю, басейн и ограда, вдигнати незаконно върху водопровода на 120 хиляди търновци"

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!