Савина Иванова спечели първо място в национален литературен конкурс | Вестник Борба - областен всекидневник, Велико Търново

Савина Иванова спечели първо място в национален литературен конкурс

Публикувана на: 19.03.2018г. 710 прегледа

ПЪРВО МЯСТО В НАЦИОНАЛНИЯ ЛИТЕРАТУРЕН КОНКУРС „ВОДАТА – ИЗВОР НА ЖИВОТ“ СПЕЧЕЛИ възпитаничката на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Ангел Попов“ във Велико Търново Савина Иванова. Тя се състезава в категорията разказ във възрастовата група IX-XII клас. Савина учи в X клас, специалност „Интериорен дизайн“, и освен че е отличничка в училище, е и председател на Градския ученически парламент, където младите хора на Велико Търново реализират множество инициативи. За участие в конкурса я е мотивирала нейната учителка по български език и литература Нели Гергенчева-Видиновска.

Разказът на Савина е история за пътуване във времето, където е възможно всичко – да бъде посланик на водата по света, да види последствията от нашето безотговорно разхищение на водата и замърсяването на планетата след петдесет години, да чете пред ООН научния си доклад за най-глобалния проблем на XXI век – липсата на вода, да научи своите уроци… и да се върне от това „пътуване-сън“, убедена, че е „започнала своята малка битка“.

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!