11 четения

Консумацията на сирене и ябълки предпазва от появата на диабет тип 2

Консумацията на сирене, ябълки и йогурт в големи количества предпазва от появата на диабет тип 2, пише в. „Дейли мейл“.
Експертите от организацията Диабет Ю Кей за първи път публикуват насоки на кои храни да наблягаме и кои да избягваме. Преди хората, изложени на риск от диабет, бяха съветвани да отслабнат, но докторите обновиха препоръките си, за да имат по-адекватно приложение в реалността.
Специалистите съветват да се храним с повече пълнозърнести продукти, плодове и зеленчуци – в частност, ябълки, грозде, боровинки и зелени листни зеленчуци. Полезно е да ядем млечни продукти, като йогурт и сирене, както и да пием редовно чай и кафе.
В хранителния си режим трябва да избягваме червеното и обработено месо, подсладени напитки, картофите – най-вече чипса, и рафинираните въглехидрати, които се съдържат в белия хляб и белия ориз.
Разбира се, отслабването и редовните физически упражнения силно се препоръчват.
Препоръките, базирани на свидетелства от над 500 научни изследвания, бяха съставени от екип от Оксфордския университет и Диабет Ю Кей.
„Дори генетично погледнато все още не е съвсем ясно и не сме сигурни как да изберем правилната диета за конкретен човек. Има различни варианти, които действат на различните хора“, обясни доктор Дуейн Мелър от университета в Ковънтри.

ИЗТОЧНИК: БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!