7 четения

Повече от 13 000 ученици в областта участват в проекта „Твоят час“

13 033 УЧЕНИЦИ В ЦЯЛАТА ОБЛАСТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО УЧАСТВАТ В РАЗЛИЧНИ ГРУПИ И КЛУБОВЕ, СЪЗДАДЕНИ ПО НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА „ТВОЯТ ЧАС“. Създадени са 1101 групи, а училищата, които са се включили в проекта на Министерството на образованието и науката, са 81 от всичките 85 в областта, каза вчера началникът на Регионалното управление на образованието инж. Розалия Личева.

Освен клубовете по интереси, в учебните заведения са създадени и групи за преодоляване на обучителните затруднения. Това са и двете направления, в които работят учителите. В първото направление има сформирани 658 клуба, в които се занимават 9420 ученици, а във второто групите са 443 с включени в тях 3613 ученици.

Най-много са групите за преодоляване на затрудненията в обучението по български език – 51% от всички, показва справката на Регионалното управление на образованието. Следват групите по математика и английски език.

СУ „Цанко Церковски” в Полски Тръмбеш има най-много сформирани групи – 19, с включени в тях близо 190 деца. СУ „Вела Благоева” във Велико Търново е направило 17 групи със 165 ученици и третото училище, в което работят голям брой клубове, е СУ „Емилиян Станев”, където групите са 16, а децата 148.

СУ „Емилиян Станев“ е гимназията с най-много и най-разнообразни клубове по интереси. Там работят 48 групи с 601 ученици. ОУ „Бачо Киро” в старата столица и СУ „Георги Измирлиев” в Горна Оряховица допълват топ три, тези две училища имат по 25 клуба.

Проектът „Твоят час” се финансира по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж” 2014 – 2020. Основната цел е създаване на условия за повишаване на потенциала на учениците и възможностите им за успешно завършване на средното образование чрез допълване, развиване и надграждане на техните знания, умения и компетентности, придобити в рамките на задължителната им подготовка в училище.

Един коментар за “Повече от 13 000 ученици в областта участват в проекта „Твоят час“

  • 21.03.2018 в 10:08
    Permalink

    Да, категорично проектът „Твоят час“ е нещо много хубаво, навременно и полезно за учениците, които имат възможност да доусъвършенстват своите знания по отделни предмети, да практикуват видове спорт и по този начин да развиват своята физическа култура, да усвояват магията на театъра и музиката, да рисуват и творят, да изобретяват и експериментират в областта на химията, физиката, астрономията.. Хубаво е, че по този начин и ръководителите на отделните групи могат да увеличат малко своите доходи и да се почувстват търсени и полезни…

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *