ГАБРОВО ЩЕ БЪДЕ ДОМАКИН НА ХІV НАЦИОНАЛЕН СЪБОР НА БМЧК

Габрово става домакин на Втората сесия на XIV Националeн събор на Българския младежки Червен кръст, която ще се проведе от 30 март до 1 април 2018 г. На форума се очаква да присъстват близо 120 червенокръстци, представители на младежката организация от цялата страна.

Откриването ще бъде в Актовата зала на Национална  Априловска гимназия на 30 март от 16.30 часа. По време на събора ще бъдат разгледани отчета за дейността на организацията за изминалата 2017 г. и отчета на Комисията по съответствието, ще се обсъди и приеме годишния план за дейността на БМЧК през 2018г., междинен анализ за изпълнение на Стратегия за развитие на БМЧК до 2020г. и промени в Статут на БМЧК.

В заседанията ще участват председателят на БЧК – акад. Христо Григоров, председателят на Областната организация д-р Георги Шандурков, генералният директор на БЧК – д-р София Стоименова, зам.-генералният директор – д-р Славита Джамбазова, директорът на Секретариата на ОС на БЧК – Габрово – Стефан Стойчев, партньори и съмишленици  на организацията.

На 31 март всички гости и делегати на Националния събор ще се включат в символично отбелязване на 140-годишнина на Българския Червен кръст като пуснат 140 червени и бели балони, които символизират цветовете на организацията. В свободното си време делегатите на събора ще посетят габровските музеи, културни и туристически забележителности.

Българският младежки Червен кръст е доброволна младежка организация към БЧК и е част от Международното младежко червенокръстко движение. Чрез своите доброволци в цялата страна,  БМЧК приобщава децата и младите хора към хуманитарните ценности, работи за намаляване на социалната и здравната им уязвимост, насърчава толерантността и уважението към културните различия, противопоставя се на дискриминацията. БМЧК има над 7 500 доброволци и членове от цялата страна.

Всяка година БМЧК провежда Националния си събор в различен град в България. Тази година за град-домакин е избран Габрово

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *