54 четения

Ремонтират спортна зала „Сава Величков“ по програма „Красива България“

Управителният съвет на програма „Красива България“ одобри финансирането на проектно предложение „Ремонт спортна зала „Сава Величков” на Община Велико Търново. Проектът ще се реализира по мярка „Подобряване на обществената среда в населените места”.
Покривът на залата, в която тренират ежедневно над 200 момичета и момчета от старата столица от клубовете по хандбал, волейбол и бадминтон, е компрометиран от години.

В проекта е предвидено отводняване на покрива с воронки и водосточни тръби, които ще бъдат снабдени с противообледенителна електрическа система. Отведената вода ще бъде подвързана с тръба към канализацията на града. Самият покрив ще бъде топлоизолиран с каменна вата, покрита с битумна изолация, а бордът около него обшит с ламарина. Предвижда се възстановяване на бетонното покритие на пиластрите. За подобряване достъпа до залата ще бъде отворен нов подход от страната на цирковата площадка, като алеята до входа ще бъде застлана с плочи от пресован бетон, ще бъде изграден тротоар и възстановени стълбите от северната страна. Предвижда се и ново фасадно осветление.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!