Седмичен хороскоп. Прогноза за периода 23 – 29 март

Ретроградният Меркурий ще се намесва в плановете и ще се мъчи да ги разваля; гледайте по-философски на света и нещата ще се нареждат благоприятно

 

Здраве: Днес Луната е в Близнаци, проветрявайте добре помещенията, в които стоите дълго време. Сменете филтрите на климатика. Възможни са алергии. През уикенда хапвайте лесносмилаеми храни, които не дразнят стомаха. Не си внушавайте болести. В понеделник, вторник и сряда ходете повече пеша, движете се и спортувайте, за да задвижите кръвообращението. В четвъртък можете да посетите хомеопата си за интервю или лечение на хронично заболяване.

Красота и външен вид: Коса и коламаска: Подходящи дни за подстригване на косите са петък, вторник, сряда, четвъртък. Заради фазата на Луната растежът се ускорява. Неблагоприятни дни: събота, неделя и понеделник. Коламаска можете да направите в дните от вторник до четвъртък. Масажи: Ароматни масажи – петък. Лечебни масажи за отблокиране на различни блокажи в организма – четвъртък и петък. Обеци и татуировка: Неблагоприятни дни за татуиране на тялото: събота, неделя, понеделник. Неблагоприятни дни за поставяне на обеци – няма такива. Сауна и парна баня: Забранен е престоят в парна баня в петък, а престоят в сауна не се препоръчва в понеделник, вторник и сряда.

Хранене и диета: Въпреки че Луната е нарастваща, не се лишавайте от шанса да стартирате диета или да започнете да се храните по-здравословно и съобразено с пролетните блага на пазара. Включете спанак в менюто си тази седмица, за да бъде то по-зелено и разнообразно откъм важни витамини, минерали и желязо. Лунната диета стартира утре точно в 15.35 часа и продължава до неделя в същия час. Фазата е първа четвърт.

Основни звездни аспекти: През тази първа пролетна седмица на годината Луната гостува в Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Не се ядосвайте с хората, които не можете да търпите в живота си. Просто се освободете от тях, като прекъснете връзките си още сега. Да внимават всички, родени в Близнаци, Рак, Лъв и Дева. Да се пазят от инциденти или настинки. Тази последна мартенска седмица е белязана от движението на Марс в Козирог и тръгването на Меркурий в обратна посока. От 23 март до 15 април Меркурий е ретрограден в Овен. В този период традиционното предупреждение е да не се подписват важни договори в делови аспект, а в технически план да се избягват покупките на всякакви стоки и придобивки, които могат веднага да дадат дефекти от експлоатацията. Можете да си спестите неприятностите, които бихте си създали, ако подписвате договор или направите покупка. От друга страна, ретроградното движение на Меркурий в Овен е причина за по-силно изразения огнен темперамент на хората, който ще се активира и от движението на Марс в Козирог. Опитайте да успокоите топката и да не се ядосвате за глупости в следващия половин месец. Гледайте по-философски на света и нещата ще се нареждат по-благоприятно. През тази седмица очаквайте забавяне и дори стопиране на някои от задачите, които движите. Това е съвсем нормално и е краткотрайно. Всичко ще потръгне отново след 27 март. Докато дойде това време обаче, пазете нервите и не се ядосвайте за ненужни неща.

 

ОВЕН

Избухване

 

Доста напрежение е подготвил периодът за вас, но причината за разочарованията е вашата самоувереност и липса на чувство за погрешимост. При по-голямата част проблемите се задълбочават още от самото начало, защото не желаете да се заемете с тях и да ги разрешите навреме. Имате нужда от спокойствие, което за момента няма как да се случи. Ако загубите и подкрепата на близките си, то тази седмица ще се окаже доста неприятна. Все пак от вас зависи всичко и като имате предвид какво ви чака, можете да проявите тактичност и да избегнете поне личните конфликти. Меркурий в своята ретроградна фаза ви прави деспотични, нервни и избухливи.

 

ТЕЛЕЦ

Бъдете сдържани

 

През следващите седем дни е по-добре да бъдете търпеливи, дисциплинирани и да демонстрирате сила, упоритост и интелект. За интелектуалните възможности пречки няма да срещнете, но ще ви е доста трудно да бъдете търпеливи. Моментът е важен, а ситуацията около вас е нестабилна. Това може да доведе до ред погрешни ходове и множество последици след това. Най-добре ще е да изградите предварителен план за действията си и да следвате този разчет, въпреки че ретроградният Меркурий все ще ви се намесва измежду плановете и ще се мъчи да ги разваля. Извънредните ситуации избягвайте, стига да можете. Успехи ще имате в деловодството и разговорите по бизнес. И все пак – бъдете сдържани.

 

БЛИЗНАЦИ

Цветна седмица

За вас настъпва период, през който се налага да заздравите позициите си, след като през изминалите няколко дни бяхте нестабилни и допуснахте сериозни грешки. Сега се открива поле за парични печалби, но новите начинания оставете за след 15 април, когато времето ще бъде по-благоприятно за това. Интересното през тази седмица е, че настъпва тенденция на авантюри и интересни срещи, което вдъхва ведър нюанс в живота ви. Въпреки цветните контакти насочете вниманието си към деловите партньори и говорете сериозно що се отнася до професионалните дела.

 

РАК

Положителни промени

 

Периодът се характеризира с особени заслуги и успехи в сферата на деловите разговори и договорните отношения. Достигате добро ниво и ще бъдете особено доволни от себе си, въпреки че навсякъде около вас ще чувствате агресия и напрежение. Нека не ви прави впечатление. В службата се очертава раздвижване, което може да постави начало на един по-продължителен период на промени. Ако се включите активно, ще спечелите, защото промените са положителни, но не е изключено да има и неприятни моменти, изпълнени с ядове и напрежение. Общата тенденция обаче е към добро и нейното финално развитие ще е след Великден. В момента разполагате със стабилни позиции и те ще ви помогнат да не допускате грешки.

 

ЛЪВ

Слезте на земята

Добри възможности и много перспективи занапред дарява този период за всички вас, които вярвате в чудеса и приказки. Възможни са интересни предложения, но не всички обещания ще бъдат спазени, така че слезте на земята и не вярвайте на празни думи. Следва да обърнете внимание на една тенденция, която ви завладява в душевен план. Ставате доста колебливи и чувствате силна нестабилност. Това е, защото все още не ви е ясно какви ще са последствията от действията ви. Не се плашете, всеки труд ще бъде възнаграден. В личен план седмицата ще и положителни промени, но и ядове. Ядовете са, защото вие не искате да приемете хората такива, каквито са.

 

ДЕВА

Търсите тишината

 

През този период се сблъсквате с реалността и неосъществените желания. Целите ви са големи, но възможностите и времето – малко. В момента планетите ви карат и да летите из облаците, но и да бъдете здраво стъпили на земята, за да претеглите правилно живота си. Сега трябва да сте внимателни и концентрирани. Нагърбихте се с много неща наведнъж, като бяхте уверени, че ще се справите с всяко едно подобаващо. Е, вече имате нужда от помощ и не се колебайте да потърсите такава. Ретроградният Меркурий ви слага запор. Иска да спрете за миг, да се огледате. Да потънете в тишина и да обмислите някои свои минали постъпки.

 

ВЕЗНИ

Лична сполука

При вас водеща ще е личната сполука, която от няколко дни става съвсем осезаема. Постигайки нужната хармония, успявате да уловите и нормалния такт, с който да действате на работното място. Главна характеристика за периода е, че емоционалното ви задоволство ще буди амбиции в служебното поприще. Чувствате се добре, което е гаранция, че ще действате добре. Просто се отпуснете и не се целете на всяка цена да уцелите успеха. Сега е нормално да стреляте около него. Запазете самообладание, обърнете повече внимание на личните си интереси, както и на хармонията във взаимоотношенията.

 

СКОРПИОН

Бъдете балансирани

 

Не само през изминалата, но и през следващата седмица за вас прогнозата е позитивна и носи заряд от самочувствие, перспективи и нови идеи. Промените са нещо като ос, около която ще се завърти вашето ежедневие. Внимавайте да не привлечете завистта на хората, на които сега им е трудно, тъй като не са малко в Зодиака тези, които в момента са стопирани. От друга страна, обърнете повече внимание на личния си живот, контактите и партньорските взаимоотношения. Не обръщате достатъчно внимание на връзките със семейството. Ето какво може да обърне нещата, да донесе разочарования и ревност. Балансът е изключително важен на този етап.

 

СТРЕЛЕЦ

Буксувате

 

Както обикновено, вие сте целенасочени, търпеливи и упорити, което ви прави едни от хората, които ще успяват най-много през идните седем дни. Печалби и сполука са главната характеристика за този период, въпреки че на моменти ще имате лоши дни. Те са предизвикани главно от емоционалната ви нестабилност, нервност и умора в последните дни. Промените във времето, стопираните проекти от ретроградното движение на Меркурий и липсата на разбирателство в личните взаимоотношения са причини за отчаяние. Съберете сили да кажете „не” на нещо старо, което чака да бъде захвърлено на боклука.

 

КОЗИРОГ

Следвайте плановете

 

Оказва се, че през последните дни сте в разгара на силите си. Следващата седмица е красноречива за бизнеса и служебните ангажименти, тъй като ярко личи положителното развитие. Дори като обикновени служители, вие се откроявате от останалите, а това няма да мине незабелязано, нищо че на този етап не ви се правят намеци. Следвайте тънката линия на своите предварителни планове. Сега набирате скорост. В личен аспект стабилността е от голямо значение, защото напрежението ескалира, предизвикано главно от служебните натоварвания. Семейството и половинката трябва да са толерантни и да ви подкрепят, за да се чувствате добре.

 

ВОДОЛЕЙ

В прекрасна кондиция

 

Ясна тенденция за този период се очертава да бъде повишаването на вашата активност и чувство за независимост, а влиянието на Меркурий се изразява в пълна противоположност  – спиране и намаляване на темпото. В следващата седмица ще ви се наложи да сте притиснати от обстоятелствата и принудени да се съобразявате с чужди желания. Вътрешните ви убеждения са различни, но не е сега моментът да проявявате характер и да бъдете опърничави. Не свиквайте с налозите, а просто ги приемете като една логична бариера от съдбата.

 

РИБИ

Сдържайте емоциите

 

Следващите седем дни ще са чудесен период за финансови постижения и за мощна изява в професионалното поприще въпреки ретроградността на Меркурий. Голяма част от зодията ще се заемат с допълнителни задължения, които ще им осигурят прогрес и път към нова работа, предложението за която ще ви сполети след Великден. Всичко това обаче се съпровожда от неприятен нравствен катарзис, нестабилност в емоционален и личен план. Възможни са проблеми у дома, защото с течение на времето ставате все по-несдържани и агресивни, като агресията ескалира пред вашите близки. Сдържайте емоциите.

 

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!

23 март. Изключително мобилни и лесно приспособими, успявате да виреете във всякаква човешка среда. Единственото нещо, което е добре да ограничите, е желанието ви за чести и недотам подходящи за вас промени. Схемата „проба – грешка – проба” не е най-добрата, когато искате да изживеете един стабилен и пълноценен живот. Пътувате много, опознавате различи места и народи, но в крайна сметка трябва да решите какво точно искате от живота. Него ще постигнете с постоянство и упоритост.

От днес до рождения си ден догодина ще преживеете един завършващ период. Налага се да приключите с всички онези изостанали в предходните девет години неща, за които все не е оставало време и които до ден днешен ви тежат на главата. Същото се отнася и за контактите. Направете преоценка и се отделете от онези познанства, от които не черпите полза.

След досадната емоционална година, от която излизате, сега ще навлезете в много дългоочаквана година на ново и успешно начало. Гледайте напред, защото ви предстоят доста позитивни неща. Бъдете активни и сменете всяка част от живота си, от която недоволствахте досега. Ще имате възможности и перспективи. Планирайте следващите девет години и се заемете с нещо, чието начало да положите още днес.

Здраве: Възможни са проблеми със сърдечния мускул, предизвиквани от претоварване или емоционална нестабилност.

24 март. Вие, които сте родени днес, се радвате на благоприятни вибрации, ако сте избрали да вървите по пътя на частния или семейния бизнес. Само трябва да се съобразите с едно съдбовно изискване – не превръщайте парите в своя единствена цел. Направите ли го – ще се сгромолите и ще загубите всичко, градено до момента. Важно за вас е и да създадете дом и стабилно семейство. Да натрупате благата, с които да се грижите за своите най-близки хора, но и да не ги лишавате от своята подкрепа, обич и присъствие.

Навлизате в година на съдбовно подчинение, а това означава, че няма как да упорствате срещу желанията на съдбата. Не ви остава нищо друго, освен да се съобразите с нейните предпочитания, да се оставите на течението и да бъдете по-търпеливи. Нещата ще се случат както трябва и вие просто ще сте участник в целия този процес.

Здраве: Възможни са проблеми със стомаха.

25 март. Родили сте се с цялата мъдрост, която сте натрупали в своето минало, и сте орисани да страдате в първите си години от живота, защото семейството, близките, приятелите и обществото ви разбират погрешно, трудно и абстрактно, а вие не можете да намерите средата, в която да се чувствате себе си. Извличате поука от всяко свое страдание и в крайна сметка, когато напреднете в годините, рано или късно ще живеете добре. Препоръката е не към вас, а към вашите близки – да ви приемат такива, каквито сте, защото те имат какво да научат от вашия интелект и потенциал.

Навлизате в една прекрасна година на нови и свежи контакти, които ще ви обогатят и духовно, и емоционално. Това ще е най-щастливата ви година, сравнена с изминалите девет. Направете нещата, които желаете. Настроението с всеки изминал ден ще е все по-добро.

Здраве: Годината вещае крепко здраве.

Станислав Климентов

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *