Бояна Томова стана шампионка на България по плуване, Здравко Баблаков с национален рекорд и бронзов медал

БОЯНА ТОМОВА СТАНА ДЪРЖАВНА ШАМПИОНКА НА 50 МЕТРА ГРЪБ на провелото се в София Държавно отборно първенство по плуване за мъже и жени. Състезателката на великотърновския клуб „Етър 2000“ записа още два финала – на 50 метра бътерфлай и на 100 метра свободен стил.

До финалите в различни дисциплини достигнаха също Стилиян Стоянов, Николай Петровски, Иван Добрев и Габриела Даракчиева. За доброто представяне на клуба допринесоха още Константин Илиев, Йордан Момински, Марин Великов, Магдалена Томова, както и младите надежди Стефан Марков, Александър Илиев, Силвия Дойчева, Георги Чорбаджиев, Ралица Ковачева и Ванеса Камбурова, разказа треньорката Роза Георгиева. ПОРЕДНА ПОПРАВКА НА НАЦИОНАЛНИЯ СИ РЕКОРД В ДИСЦИПЛИНАТА 50 МЕТРА бруст направи Здравко Баблаков. Състезателят на „Боляри 2009“ подобри постижението за юноши до 17 години на шампионата в София за мъже и жени. Резултатът му 29, 46 секунди е покрит норматив за „Майстор на спорта“ и му донесе трето място в дисциплината.

Съотборникът му Мариано Маринов покри норматив за разширения национален състав на 100 м гръб, финиширайки с първо време в „Б“ финал. Мариано се класира на седмо място на 200 м гръб и на десето на 100 м бътерфлай. Габриела Георгиева е пета на 50 м бруст, седма на 100 м бруст и седма в „Б“ финал.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *