Над 50 студенти участват в първата академия „Младите лидери“

ПОВЕЧЕ ОТ 50 СТУДЕНТИ УЧАСТВАТ В ПЪРВАТА ПО РОДА СИ СТУДЕНТСКА АКАДЕМИЯ „МЛАДИТЕ ЛИДЕРИ“, КОЯТО СТАРТИРА ВЧЕРА ВЪВ ВЕЛИКОТЪРНОВСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ”, ОРГАНИЗИРАНА ОТ ДИПЛОМАТИЧЕСКИЯ КЛУБ „ИМХОТЕП“. Проф. д-р Христо Бонджолов, ректор на ВТУ, откри официално инициативата, която продължава и днес.

Академията започна с лекция на Антоний Иванов, изпълнителен директор на Алианц банк България във Велико Търново, който говори пред младите хора за управлението и лидерството в банковия сектор. Веднага след него почетният консул на Уругвай в България д-р Йоаким Каламарис сподели своя опит в това как се съчетават успешно образованието, бизнесът и дипломацията.

Днес гост на студентите е обявеният за най-прогресиращ млад лидер на 2017 от World ICT forum Петър Младенов. Понастоящем той е най-младият председател на работна комисия в историята на Съвета на ЕС и началник на отдел „Младежки политики“ в Министерството на младежта и спорта, което официално подкрепи Академия „Младите лидери“.

Експертът по политически PR Диана Сивинова ще разясни как се изгражда лидерски имидж с PR средства, а как да се презентират професионално в социалните мрежи присъстващите ще научат от специалиста по Facebook маркетинг Роси Георгиева.

За да подберат най-интересните за младежите теми, студентите от Дипломатическия клуб на университета са провели специална анкета.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *