Националният шампионат по ендуро стартира край Арбанаси, изграждат писта до телевизионната кула

Велико Търново ще бъде домакин на първия кръг от Националния шампионат по ендуро. Надпреварата ще се проведе на 31 март и 1 април край Арбанаси. Организатор е старопрестолният мотоклуб „Боляри”, с подкрепата на състезателите от клуба по състезателен мотоциклетизъм „Сикс спортс”. На практика това е първи етап от националния BG-X шампионат Hard Enduro, включен в календара на Българската федерация по мотоциклетизъм.

„Дълги години ендуро любителите организираха състезания, които не бяха част от републикански шампионат. Тази година те успяха да се преборят за права към федерацията. Досега това беше огромен проблем, тъй като дълги години България има шампиони по ендуро, но те са лауреати на шампионат, който никъде не фигурира”, разказа председателят на клуб „Сикс спортс” Георги Недев.

Пистата ще бъде изградена в близост до телевизионната кула. Там ще се проведе и по-атрактивният за зрителите затворен кръг. За публиката са осигурени паркоместа и зона за отдих, а препятствията за състезателите ще бъдат най-различни, добави той. Класически ендуро каскади с прескоци на тракторни гуми и камъни, както и ветрила от дървени трупи ще включва съоръжението.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *