Новини

Търновче се снима в реклама на китайска езикова онлайн платформа

10-ГОДИШНАТА КРАСИАНА СТОЯНОВА СЕ СНИМА В КИТАЙСКА РЕКЛАМА ЗА ОНЛАЙН ПРИЛОЖЕНИЕТО LEADMANDARIN. Краси, която от няколко месеца живее в Пекин заради служебни ангажименти на майка си, в момента е първокласничка в Пекинското базово училище, където учи китайски език. След края на първия срок малката госпожица се явила на изпит по китайски език и успяла да изкара 99,5 точки от 100 възможни. Освен наградата, която училището дало на момиченцето за положеното старание, Краси била препоръчана за участие в рекламния клип, който представя онлайн платформа за изучаване на китайски език от чужденци – Leadmandarin.

Училището, в което Краси учи в Пекин, се намира в един от най-големите квартали на града, където се намират и повечето университети. В него има само трима чужденци и малката търновка е една от тях. Когато си е във Велико Търново, Краси ходи в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“, където вече е в трети клас, разказва майка й Искра Мандова, която е преподавател по китайски език във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ и директор на институт „Конфуций“ към вуза. След това допълва, че за да не изостава с най-важните предмети, Краси посещава и Българското неделно училище към посолството на България в Пекин, където учи едновременно материала за ІІІ и ІV клас. Освен това в момента тя се подготвя и за състезание по рецитация на китайска класическа поезия и е единствената чужденка, която ще участва в него.

Въпреки многото си ангажименти Краси няма проблем с усвояването на уроците и на двата езика. „Просто училището в Китай е различно. Тя не е изнервена, уморена, претоварена. Понеже е в първи клас, ще ти кажа, че децата в първи клас освен дисциплини като китайски език, математика, природни науки, физическо възпитание, музика и изобразително изкуство задължително изучават още етика и морал, поведение в обществото, тайчи. А в часовете, в които се предполага, че малките натоварват повече мозъка си, задължително практикуват самомасаж на определени точки на главата“, разказва още доц. Искра Мандова. Самата тя е в Пекин, за да работи по няколко големи проекта в Пекинския университет за езици и култура.

Сашка АЛЕКСАНДРОВА

One thought on “Търновче се снима в реклама на китайска езикова онлайн платформа

  • Ето от тук трябва да се започне промяната в образованието. Посетих Виетнам има 70 милиона мотори и много други превозни средства за две седмици някаде и никога не чух крясъци убеди или оплаквания. Работят по 12 часа на ден 360 дена в годината. И всички щастливи , усмихнати и доволни. Започват с гимнастика и тай чи . Ако въведат и в българските детски градини и училища спорт самоконтрол уважение опазване на околната среда и благата това ще е най-ценната стъпка за смяна на мисленето и лошите постъпки и навици. Дано в България стане мода здравословният начин на живот и добрите обноски. А защо не и да се „осинови “ по едно циганче да се следи за развитието му и да се интегрира с помощ от тутор.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *