Донка и Добри Добреви празнуваха своята диамантена сватба

Преди 60 години мъжът закарал своята невеста с файтон от гарата в Полски Тръмбеш до Страхилово

 

СВОЯТА ДИАМАНТЕНА СВАТБА ПРАЗНУВАХА ДОНКА И ДОБРИ ДОБРЕВИ след 60 г. брачен живот. Годишнината бе организирана в Полски Тръмбеш точно на 8 март. За поздравят дълголетната щастлива двойка, за щастливото събитие в уютния им дом бяха дошли всички близки до тях хора.

В техния дълъг семеен живот е имало не само радостни, но и тъжни моменти. Донка е от Полско Косово, а Добри от Страхилово. Любовта ги събира преди 60 г. В празничния ден те разказаха спомените си от онези дни как през март 1958 г. Добри завел прекрасната си булка у дома с файтон от гара П. Тръмбеш до Страхилово.

В първите години от съвместния си живот Донка започва работа като помощник-фармацевт в Страхилово. Добри работи в техническа служба в община Полски Тръмбеш. От 1964 г. заживяват в П. Тръмбеш, където си живеят щастливо и до днес. Крепи ги това, че не са прекъснали връзката си с децата, внуците и правнуците. Днес те са горди, че са успели да отгледат две деца и четирима внуци. Всички те са поели своя път в живота, но не пропускат да наминат през Полски Тръмбеш, за да ги видят и нещо да им помогнат.

Най-голямата радост на семейство Добреви са най-малките, правнуците им, които вече са на 8 и на 6 г., а най-малкото е на месеци. Част от тях живеят в Полски Тръмбеш, други в други населени места. Двойката вярва, че щастливият им брак се крепи на взаимното уважение и стремежа да не придават голямо значение на дребните несгоди и учат младите, че с любов и уважение към ближния всичко се постига. Никога в живота не може да бъде само хубаво, но преминавайки през трудностите, семейството става по-силно и сплотено в очакване на утрешния по-добър ден. И така в грижи и радости дните минават, но остават добрите спомени и хубавите дни заедно.

Децата им днес са благодарни, че през всичките тези години са имали тяхната подкрепа и в добри, и лоши моменти. Щастливи са и за това, че са ги възпитали да бъдат добри и успешни хора. Благодарни са и за това, че могат да бъдат на празниците заедно, събирайки цялата фамилия и поддържайки живи семейните традиции.

Тайната за дълъг и щастлив семеен живот според Донка и Добри се крие само в любовта и уважението. Ако се научим на това, ще живеем заедно дълго и щастливо, хванати за ръка, с младежки пламък в очите и с красива любов в сърцето, казаха юбилярите. Според поверието, на тази годишнина се подарява пръстен с диамант. Но и без него сем. Добреви са доволни от това, което са направили досега.

Сн. личен архив

One thought on “Донка и Добри Добреви празнуваха своята диамантена сватба

  • 28.03.2018 в 21:44
    Permalink

    Поздрави от мен , за това прекрасно семейство! Желая им още много здраве и спокойни години в разбирателство и любов! Много години , с моите родители, които не са вече между живите, бяхме част от техния живот, от тяхното приятелство, с които имаме незабравими спомени! Невероятно семейство, мили хора, изпълнени с много достойнство и любов! Обичам ви и горещо ви прегръщам и целувам! Снежана Зорова

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *