16 четения

Полски Тръмбеш се стяга за Шестия фестивал на руската песен

Община Полски Тръмбеш, народно читалище „Отец Паисий 1905” и Дружеството за приятелство с народите на Русия и ОНД в града организират на 7 май 2018 г. в града фестивал на руската песен. Фестивалът е посветен на Деня на победата и 140 г. от Освобождението на България.

Фестивалът няма конкурсен характер и в него могат да участват както професионални състави, така и любителски състави и солисти с подходящ репертоар. Песните се изпълняват на руски език, може и в танцов съпровод.

Всички групи, камерни състави и индивидуални изпълнители получават сувенир и грамота за участие.

Регламентът, както и формата на заявка, са публикувани на сайта на Община Полски Тръмбеш. Срокът за изпращане на заявките, за всички които желаят да участват, е до 15 април 2018 година.

Петият фестивал, проведен през месец май 2017 година, премина при много голям интерес. В него взеха участие над  400 участници от цяла България. По покана на организаторите гости на събитието бяха: Павел Владимирович Журавльов – ръководител на представителството на Россътрудничество в Република България, и директор на Руския културно-информационен център в гр. София; Мария Сердикова – аташе на Генералното консулство на Русия в гр. Русе; Настася Еремина – началник на отдел в Руския културно-информационен център гр.София; Полина Казанцева – началник на пресцентъра на Руския културно-информационен център в гр. София.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

error: Съдържанието е заключено!