Вестник Борба – областен всекидневник, Велико Търново

Вестник Борба – областен всекидневник

През април започва строежът на новия болничен корпус на МОБАЛ за 4,5 млн. лв.

ПРЕЗ АПРИЛ СЕ ОЧАКВА ИЗДАВАНЕТО НА РАЗРЕШИТЕЛНО ЗА СТРОЕЖ НА НОВИЯ БОЛНИЧЕН КОРПУС НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. След това веднага ще стартира реалното строителство. Макар първата копка на сградата да бе направена в края на миналата година, проектът й се забави заради допълнителни уточнения и формалности. Предстои финално съгласуване с няколко държавни институции и Регионалната здравна инспекция в старата столица. Целта на ръководството на лечебното заведение е грубият строеж на корпуса да е факт до есента. Преместването на отделенията от База II ще бъде реализирано най-рано след 2 години и ще се спестят на стационара разходи от над 450 000 лв. годишно.

НОВАТА СГРАДА ЩЕ БЪДЕ СЕДЕМЕТАЖНА И ИЗГРАДЕНА ЗАПАДНО ОТ БАЗА I. Към нея ще бъде обособен паркинг за медицинския персонал.

Другият голям проект на МОБАЛ е модернизирането и преструктуриране на Спешно отделение. То ще бъде преместено на мястото на звеното по трансфузионната хематология и по този начин ще се улесни достъпът до него. Площта, в която ще се помещава, е по-голяма и ще осигури комфорт за пациентите и лекарите.

В момента се извършва централно проектиране на спешния сектор в софийско архитектурно бюро, а след като стане готово, следва здравното министерство да стартира обществена поръчка за изпълнител.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “През април започва строежът на новия болничен корпус на МОБАЛ за 4,5 млн. лв.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *