301 четения

Учениците от СУ „Цанко Церковски“ вече имат униформи в бяло и бордо

Дизайнер на облеклото е директорката Стефка Трайчева

 

От тази учебна година учениците в СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш са с ученически униформи. Идеята за нововъведението идва от членовете на Обществения съвет, които веднага се заемат с проучване на фирмите, изработващи ученически униформи.

Избрана е фирмата и на последвалите сбирки на Обществения съвет и директора на училището е взето решение за цветовете на ученическата премяна – бяло и бордо. Цветовете не са случайни, те трябва да са подходящи и за момчета, и за момичета, но да не са безлични, а да се открояват и да заявяват присъствие.

Дизайнерката Стефка Трайчева със VII „а“ клас и класната Полина Христова (вдясно).
Дизайнерката Стефка Трайчева със VII „а“ клас и класната Полина Христова (вдясно).

Моделите също се отличават с индивидуалност и са изработени по дизайн на директорката Стефка Трайчева.

Задължителните елементи на униформата са риза, вратовръзка и пуловер с логото на СУ „Ц. Церковски“. И родителите, и децата приеха с ентусиазъм идеята за въвеждането на задължителни униформи, които ще издигнат престижа на гимназията, ще придадат самочувствие на учениците, но и ще внесат хармония в отношенията на учениците, като заличат социалните различия.

Чрез създадената от ръководството и класните ръководители организация бързо се премина към реализация на идеята. Дори по желание на родителите и учениците към задължителните елементи някои включиха блузи, тениски и спортни якета, а ученичките от III „а“ клас с ръководител г-жа Милена Дончева си закупиха и поли, разказват в гимназията.

В началото на февруари униформите бяха изработени, учениците си ги получиха и останаха очаровани от крайния резултат, затова ги носят с желание и гордост.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *